MEVLÜT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

MEVLÜT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
Mevlüt Kandili Mesajları
 
MEVLÜT KANDİLİ MESAJLARI
 
Karaman Milletvekili Hasan Çalış
 
14 Şubat Pazartesi akşamını 15 Şubat Salı gecesine bağlayan gece Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum günü gecesidir.
 
İnsanlık tarihinin kuşkusuz en önemli olaylarından olan sevgili Peygamberimizin doğum günü, bütün dünyayı sarmış bulunan o dönemdeki zulüm ve kötülüklerin bitmesine vesile olmuştur. Zulüm, kötülük ve her türlü ahlaksızlığın hüküm sürdüğü bir dönemde sevgili Peygamberimizin güzel ahlak ve hoşgörüsü yer yüzü sarmıştır.
 
Yüce Allah, insanı insan yapan bütün değerlerin ve ahlaki erdemlerin kendisinde toplandığı Hz. Muhammed’i son peygamber olarak bu önemli günde yer yüzüne göndermiştir. Yeryüzü onun nuruyla aydınlanmış, insanlık barış ve huzur bulmuştur. Barışın kaynağı sevgidir. Bu sevgi ise peygamber sevgisidir. O rahmet peygamberi; “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız” buyurarak, birbirimizi sevmeyi imanın bir gereği olarak ifade etmiştir.
 
Mevlid Kandili, sevgili Peygamberimizin bizlere sunduğu bütün değerleri ve öğütlerini anlama ve yaşama bakımından çok önemli bir gündür. Böyle günleri ve geceleri vesile olarak kabul ederek, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı artırmalıyız. Ülkemizde ve dünyada iyilik ve güzellik dua etmeliyiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinizi kutlar, Mevild kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.
 
 
Karaman Milletvekili Lütfü Elvan
 
Her daim yeni bir heyecan ve coşku içinde idrak ettiğimiz Kandillerimizin, Milletimiz ve tüm müslümanlar için müstesna günler olduğu muhakkaktır. Dini ve milli günler; dostluğumuzu, kardeşliğimizi ve sevgimizi en sıcak şekilde hissettiğimiz günlerdir. Gecesini idrak edeceğimiz Mevlid Kandilinin de tüm Müslüman alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesi en büyük temennimizdir.
 
Bu vesileyle tüm hemşerilerimin ve bütün İslam dünyasının Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin huzura, barışa, milli birlik ve beraberliğimizin devamına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
 
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu
 
Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, 14 Şubat Pazartesi günü idrâk edeceğimiz Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
Başkan Uğurlu mesajında; Sevgili Peygamberimizin güzel ahlâkını, davranış ve uygulamalarını, gelişen dünya şartlarına yön verecek ve insanlığın problemlerine çözüm getirecek şekilde anlamamız gerektiğine vurgu yaparak: “Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.) tüm insanlığa fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olarak gönderilmiştir. Sevgili Peygamberimiz’in gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. Bu gecenin sabahı gerçekten de nurlu bir sabahtır. Bu vesile ile; Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin ilimizden başlayarak, ülkemize ve tüm İslam coğrafyasına barış, şefkat, sevgi, huzur, adalet ve hoşgörü ikliminin hakim olmasını temenni ediyor, tüm insanlığın Mevlid Kandiliʹni tebrik ediyorum.” dedi.
 
 
Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin
 
Saadet Partisi Karaman il başkanı Şaban Şahin, bu gece kutlanacak Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bu gecenin İslamʹı tam manasıyla anlamak ve şuurlanmak için bir fırsat olduğunu belirten Şahin, mesajında, ʹʹPeygamberimiz Hz. Muhammedʹin (SAV) doğum yıldönümü idrak ettiğimiz bu gece vesilesiyle herkesi Peygamber efendimizin örnek hayatını ve mücadelesini yeniden hatırlamaya davet ediyorum. Bu müstesna geceler hepimiz için birer fırsattır. Peygamber efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için çalışmalıyız. Bugün ırkçı emperyalizmin esareti altında, kan ve gözyaşına boğulmuş insanlığın kurtuluşu ancak Oʹnun rehberliği ile mümkün olacaktırʹʹ ifadelerine yer verdi. Müslüman olma şerefinin aynı oranda vebal ve sorumluluk gerektirdiğine işaret eden Şahin, şunları kaydetti: ʹʹBöyle bir peygamberin ümmeti olmak bir insanın sahip olabileceği en büyük şereftir. Kendimizi kurtarmak yetmez. Bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmakla mükellefiz. Huzur, barış, refah ve adalet dolu bir saadet dünyasını kurmakla yükümlüyüz. Hayra motor, şerre fren olmalıyız. Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hakim kılmak için gece gündüz çalışmalıyız. Bu gece günahlarımızın affı için dua edelim. Bu gece Oʹna layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Cenab-ı Hakkın bizlere, İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayacak şuur ve gücü vermesi için dua edelim. Dünyanın bütün mazlum ve mağdurlarının kurtuluşu için dua edelim. Güçlünün değil haklının hakim olduğu bir dünya için dua edelim. Bu temenni ile milletimizin ve İslam aleminin mübarek Mevlit kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum.ʹʹ
 
 
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu
 
     sevgiler sevgilisi EFENDİMİZ(S.A.V.) kutlu doğumunu ; Esaretten, sömürüden ve oyalama-avutulmaktan kurtuluşumuza ve yeniden BÜYÜK TÜRKİYE nin doğuşuna vesile olmasını dileyerek,
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (sav)’in doğumunun kainata müjdelendiği ve Yüce Kitabımız Kuranı Kerim’in ALLAH c.c tarafından dünyaya vahiy edildiği günleri idrak etmekteyiz.
“Güzel ahlak, doğruluk, barış ve sevgiyi bizlere aşılayan bütün insanların mutluluğunu esas alan İslam’ı bize ulaştıran peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in doğumu yeryüzünün en önemli hadisesidir.
Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamber Efendimiz (sav), üstün insani özelliklere sahip, en güzel ahlaklı, müminlere ve diğer insanlara karşı çok merhametli oluşuyla insanlığa Allah’ın bir lütfudur. O’nu anlamak aynı zamanda yüce dinimiz İslam’ı anlamak demektir. O’nun sünnetlerine riayet etmek dinimizi doğru yaşamak anlamına gelmektedir.
"Peygamberimiz, Allah c.c tarafından Yüce Kuranı kerimin ilahi buyruk ve emirlerini tüm insanlığa tebliğ ederken aynı zamanda kendi hayatında da bütün samimiyetiyle yaşamış, ilahi kudretin kutlu hükümlerini, önce okumuş ve anlamış, sonra yaşamış ve ardından da kendisine gönül verenlerin berrak zihinlerine aktarmıştır.
Cehaletin ve Esaretin hüküm sürdüğü dönemlerde; Yeryüzünün o zamana kadar hasret kaldığı, beklediği ve özlediği tertemiz bir kalp, eşsiz bir ahlak ve imrenilecek bir akıl, sevgili peygamberimizin varlığıyla Karanlığa Işık olmuş İslam meşalesini hiç sönmeyecek şekilde yakarak Kainatı Nurlandırmıştır.
Kelimelerin ve Namelerin Efendimizi anlatmaya yetmediği, Güzel sözlerin bile onun yanında sönük kalacağı Güzeller Güzeli, Alimler Alimi, Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa (sav) in Doğumunun 1440. yılı ve Yüceler Yücesi Kitabımız Kuranı Kerimin İndirilmeye Başlandığı 1400.yılının; Peygamber Efendimiz (sav) güzel ahlakı ve hoş görüsüyle, Bütün hemşerilerimizin ve Türk İslam Âlemi’nin “Kutlu Doğum Haftası’nı” kutlar, Kutlu Doğum Haftasının 14 Şubat 2011 Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece kutlayacağımız Mevlid Kandilinin bütün insanlığa, İslam alemine ve özellikle Karaman halkına sevgi, rahmet, huzur ve barış getirmesini, Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”dedi.
 
Has Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan
 
İnsanlık bugün büyük sıkıntı ve buhranlar içerisinde çalkalanıyor. Dünyada huzurun olduğu hiçbir yer yok gibi. Özellikle İslam coğrafyası kan ve gözyaşına boğulmuş. Bu durumdan kurtuluşun çaresi ise, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) Efendimizi tanımaktan, O’nun gösterdiği yoldan yürümekten geçiyor. İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin ve ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin hayatında, dünyayı aydınlatacak en güzel örnekler bulunmaktadır. Zulümlerin, firavun dönemine taş çıkartacak seviyeye çıktığı günümüzde, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in yolunda yürümek, insanlığın tek çıkış yoludur.
 
Cenabı Hak’tan Mevlit Kandili gecesi hürmetine, bütün İslam âlemini, zalimlerin zulmünden kurtarmasını, bu ülkelere adalet, barış, huzur ve refah lütfetmesini niyaz ediyoruz.
 
Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’in dünyaya teşrifinin yıldönümü vesilesiyle; tüm Karaman’lı hemşerilerimizin ve İslam âleminin Mevlit Kandili’ni tebrik ederiz.
 
 
Karamanʹın Sesi