MEVLANA KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI TOPLANTISI

MEVLANA KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI TOPLANTISI
PROJE TEKLİF ÇAĞRISI YAPAN MEVLANA KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ.

Kırsal Kalkınma ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programları için proje tekliflerini kabul etmeye başlayan Mevlana Kalkınma Ajansı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

Mevlana Kültür Merkeziʹndeki bilgilendirme toplantısına, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile mali destek programına ilgi duyanlar katıldı.

 

Mevlana Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Nurettin Bay, Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında teklif çağrısı yöntemiyle proje tekliflerinin kabul edilmeye başlandığını söyledi. Kalkınma ajanslarının ülke ekonomisi için önemine değinen Bay, “Kalkınma ajansları için de proje teklif çağrısı önemlidir. Yaklaşık 1 yıl önce kurulan ve genel sekreter ataması 6 ay önce yapılan ajansımız çok kısa sürede çalışmalarını tamamlayarak proje teklif çağrısına çıktı. Türkiye genelinde 26 ajanstan proje teklif çağrısına çıkan 5 ajans arasında yer almak bizim için önemli. Konya ve Karamanʹdan bu süreçte çok sayıda proje hazırlanmasını bekliyoruz” dedi.

 

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez ise, her sektörden girişimcilerin hazırlayacakları projelerle mali destek kazanacağını kaydetti. Üzülmez, “Herkes teklif çağrısının ne anlama geldiğini merak ediyor. Bu çağrı herkesin proje yapma kapasitesini geliştirecek ve yapılan projelere para dağıtacak. AB projeleri için de kapasitemiz gelişmiş olacak. Akla gelebilecek her alanda projeler hazırlanarak, ajansa başvuru yapılabilirʹʹ şeklinde konuştu.

 

Açılış toplantısında son olarak konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Türkiyeʹnin ciddi bir dönüşüm süreci yaşadığını belirtti.
 
Vali Doğan, kalkınma ajanslarının rekabetçilik ve proje fikirleri üzerine inşa edildiğine dikkat çekerek, çalışmalarda katkısı bulunanlara teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ve uzmanlar, Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı, başvuruların değerlendirilmesi, projelerin izlenmesi konularında bilgi verirken katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.