MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE AŞURE GÜNÜDÜZENLENDİ

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE AŞURE GÜNÜDÜZENLENDİ
Karaman Mesleki Eğitim Merkezinde Aşure günü düzenlenerek okul öğrencilerine Aşure ikram edildi. Aşure dağıtımı hafta sonuna kadar sürecek.
Okul Müdiresi Emetullah EMRE; “ Aşure toplumun bir kültürü, bir değeridir. Bu kültürün Eğitim – Öğretim Kurumları vasıtasıyla genç nesillere aktarılması çok önemlidir. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Aşure gününü geleneksel hale getireceğiz. Aşurenin hazırlanmasında yardımlarını esirgemeyen okul öğretmenlerimize ve Özel Babaoğlu İlköğretim Okuluna teşekkür ederiz” dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN; “ Okullar sadece eğitim-öğretimin yapıldığı yerler değildir. Aynı zaman da kültürümüzün, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılacağı yerlerdir. Bu nedenle okulumuzda Aşure gününü kutlamak, bu geleneği yaşatmak, aynı zamanda da birlik ve beraberliğimizi, bütünlüğümüzü korumak ve bunu geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aşılamak için bu günü kutluyoruz. Bu kutlamada amacımız geçmişten gelen bir geleneği yaşatmaktır. Aynı zamanda öğretmen ve öğrencilerle birlikte bu faaliyeti yaparak öğretmen -öğrenci işbirliğini daha’da pekiştirmektir. Aşure günü düzenlerken katkı sağlayan okul idaresine, öğretmenlerimize ve Özel Babaoğlu İlköğretim Okuluna teşekkür ediyoruz" dedi