Memur Zammında YENİ Hesaplama! Doktor Maaşları Kaç TL Olacak?

Memur Zammında YENİ Hesaplama! Doktor Maaşları Kaç TL Olacak?
Memur maaşlarının temmuz ayının ilk günlerinde ne kadar zamlanacağı merak edilirken, farklı meslek gruplarının maaşlarındaki artışlar araştırılıyor.

Ocak ayının ilk günlerinde milyonlarca memurun maaşına yüzde 50'ye yakın oranda zam yapılmış ve gerçekleşen artış neticesinde 1/4 derecedeki şube müdürünün maaşı 49.867 TL'ye, 1/4 derecedeki uzman öğretmenin maaşı 44.085 TL'ye, 8/1 derecedeki polis memurunun maaşı 44.292 TL'ye, 5/1 derecedeki hemşirenin maaşı 40.179 TL'ye, 1/4 derecedeki mühendisin maaşı 50.869 TL'ye ve 1/4 derecedeki avukatın maaşı 47.823 TL'ye yükselmişti. Söz konusu zamlı maaşları memurlar almaya devam ederken, temmuz ayının ilk günlerinde gerçekleşecek artış neticesinde farklı meslek gruplarındaki memurların maaşının hangi seviyeye yükseleceği merak ediliyor.

Doktor Zammı 2024 Temmuz

Altı ayda altı aylık enflasyon verilerine göre milyonlarca memurun maaşına zam yapılırken, ocak ayındaki artış neticesinde 1/4 derecedeki uzman doktorun maaşı 82.026 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz ayında milyonlarca memurun maaşına hangi oranda zam yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde duyurulması ile birlikte memur maaşlarının yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağı tahmin ediliyor. Memur maaşlarında yüzde 20 dolaylarında artışa gidilmesi durumunda 1/4 derecedeki uzman doktorun maaşı da 100.000 TL civarına çıkabilir.

2024/06/14/yuzde-35-maas-zammi.jpg

Asgari Ücrete Zam Yapılacak Mı?

Farklı meslek gruplarındaki memurların maaşlarının hangi oranda artacağına dair haziran ayının ortalarında hesaplamalar gerçekleştirilirken, milyonlarca asgari ücretli çalışan da asgari ücrete temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtimiz süreçlerde yaptığı açıklamada asgari ücrete yıl içerisinde ara zam yapılmayacağını belirtmişti. Bu durumda, temmuz ayında asgari ücrette ara zam beklentisi bulunmuyor. Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için 2024 yılının son haftalarında asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcileri bir araya gelecekler. Yapılacak olan toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaş belirlenecek.