Memur ve Emekli Maaşı Zam Oranları Belli Oldu!

Memur ve Emekli Maaşı Zam Oranları Belli Oldu!
Milyonlarca memur ve emekli, temmuz ayında maaşlarına gelecek zam oranlarını merak ederken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur ve emekliye yapılacak zammın yüzde 20'ye ulaşacağını açıkladı. İşte detaylar…

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'u bulacağını ifade ederek, toplu sözleşmede belirlenen zam oranı ile beraber memur ve emeklinin temmuz zammının yüzde 20'yi bulacağını kaydetti.

Enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'a ulaşacağının altını çizen Başkan Yalçın’a göre, temmuz ayında memur ve emekliye yüzde 20 zam yapılacak.

Merkez Bankası, enflasyonun mayıs ayında zirve noktasına ulaşacağını kaydederken, yıl sonu enflasyon öngörüsünü ise son toplantıda iki puan artış ile beraber yüzde 38 olarak güncelledi. Merkez Bankası’nın enflasyon öngörüsünün ardından gözler memur ve emeklilerin temmuzda alacağı zamma çevrildi.

c9jv0qca10gnzj2ou8dtca.jpg

YÜZDE 20 ZAM GELECEK

Memur ve emeklinin ne kadar zam alacağı merak edilirken, yılın ilk dört ayında enflasyon farkı yüzde 3,23 olarak kayıtlara geçti. Enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10 olacağına vurgu yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmede belirlenen zam oranı ile beraber memur ve memur emeklisinin temmuz zammının yüzde 20'yi bulacağını aktardı.

Önemli olanın enflasyonu kontrol altına almak olduğunu söyleyen Başkan Yalçın, "Beklentimiz enflasyonun aşağı çekilmesidir çünkü bu artan şey bizim alım gücümüzü artırmıyor. Bizim cebimizdekini artırıyor gibi gözüküyor ama aslında alım gücümüz düşüyor” dedi.

442136-753262271.jpg

İŞÇİ VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ ZAM ORANLARI

İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de gözünü temmuzda yapılacak zamma çevirdi. Yılın ilk 4 ayında enflasyon yüzde 18,72 oldu. Buna Mayıs ve Haziran enflasyonunun eklenmesiyle zam oranları belli olacak.

Merkez Bankası'nın nisan ayı Piyasa Katılımcıları anketinde enflasyon öngörüsü mayıs için yüzde 3, haziran ayı için yüzde 2,54 olarak gerçekleşti. Bu öngörünün gerçekleşmesi durumunda ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25 olacak. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine aynı oranda zam yapılması gerekecek.