Memur-Senʹden Hükümet ile Görüşmelerine ilginç benzetme

Memur-Senʹden Hükümet ile Görüşmelerine ilginç benzetme
Karaman Memur-Sen Şubesi Atatürk Parkı’nda sendikaya üye memurlarla birlikte basın açıklaması yaptı.

Atatürk Parkı’nda sendikaya üye memurlarla birlikte düzenlenen basın açıklamasında Hükümetin verdiği teklifleri bırakın değerlendirmeyi ciddiye bile almayacaklarını belirten Memur-Sen Başkanı Yunus Özdemir Hükümetin görüşme tekliflerine de Tiyatro benzetmesi yaptı. Memur-Sen ile Hükümetin görüşmelerini Toplu sözleşme olarak düşündüklerini yalnız baktıklarında kendilerini Cem Yılmaz gösterisinde bulduklarını belirtti.



Hükümetin Ekonomi de büyüme iddialarını da değerlendiren Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir, “ Eğer Bizim tekliflerimizi kabul ederseniz Ekonomimiz gerçekten dediğiniz gibi büyüyor. Ama Hükümetin tekliflerine baktığımızda Türkiye Ekonomisi batma durumuna gelmiştir.” Dedi.

Yunus Özdemir Açıklamasının devamında; “Maalesef  ‘ekonomik büyümede Dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduk’,  ‘ekonomik gelişmede Avrupa’ya örnek ülke durumundayız’ diyen Hükümetin, Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerilen 2012 yılı için %3 + %3, 2013 yılı için %2 + %3 zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Biz, toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk. Ancak, bu teklifle karşılaşınca bir an kendimizi Cem Yılmaz’ın gösterisinde gibi hissettik” dedi.

Hükümetin memur zamlarında cimrilik yaptığını söyleyen Özdemir, “Maliye Bakanlığı her yılbaşında,  ceza ve vergilere o yıl için uygulanacak zamları açıklıyor. Diğer taraftan Vergi Usul Kanunu kapsamında bulunan vergilerdeki artış oranına ilişkin yeniden değerleme oranı, 2012 yılı için, yüzde 10.26 olarak belirlenmiştir.