MEMUR-SEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANINI ZİYARET ETTİ.

MEMUR-SEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANINI ZİYARET ETTİ.
Memur-Sen, Diyanet İşleri Başkanlığının idarî yapılanmasının bir an önce tamamlanmasını istiyor
Memur-Sen Karaman İl Başkanı Duran Kabaağaç, Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak olarak Genel Başkanları Ahmet Gündoğdu başkanlığında Diyanet İşleri Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Mehmet Görmez’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunduklarını kaydetti.
Kabaağaç, ziyarette Memur-Sen Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Halit Ortaköy, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve Genel Sekreter Hacıbey Özkanʹın da hazır bulunduğunu ifade etti.
Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Kabaağaç, yıllardır yasası olmadan yönetilen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yasa sonrası idarî yapılanmasının bir an önce tamamlanması gerektiğini, din hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için, yasal eksikliklerin giderilmesi ve yeni çıkarılan yasaya göre atamaların yapılması gerektiğini Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e ilettiklerini söyledi.
Kabaağaç, “Yasası olmadan işleyen Diyanet İşleri, beklenti ve isteklere cevap vermede yetersiz kalıyordu. Memur-Sen olarak bu yasanın bir an önce çıkması için elimizden gelen desteği verdik. Şimdi yapılması gereken ise, çıkan yasaya göre idari yapılanmanın bir an önce tamamlanmasıdır. Bu, çalışanların moral-motivasyonunu artıracak ve vatandaşlarımızın din hizmetinden etkin bir şekilde faydalanmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ettiğini ve çalışmaları hakkında bilgi verdiğini belirten Kabaağaç, diyanet mensuplarının sorunlarını, işbirliği içinde çözmek için yapılacak çalışmaların önemini ʹörgütlü toplumun önemini biliyoruz. Sendikaların sorunların çözümüne sundukları katkıyı görmezden gelemeyiz. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu işbirliği ve ortak çalışmanın sürmesini temenni ediyorum’ diyerek ifade etmiştir.” dedi.