MEB, 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı için Sözlü Sınav Rehberi Yayımladı

MEB, 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı için Sözlü Sınav Rehberi Yayımladı
MEB, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için "Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Rehberi"ni yayımladı; adaylar 10 Haziran'da sözlü sınav giriş belgelerini MEB'in resmi sitesinden alacaklar.

Rehbere göre, sözleşmeli öğretmenlik için ilan edilen alanlardaki pozisyonlara başvuran ve başvurusu onaylanan adaylardan, ilgili puan türünde en yüksek puana sahip olan adaydan başlayarak belirlenen kontenjanın üç katı kadar aday, başvurdukları sınav merkezlerinde sözlü sınava katılacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başladı ve 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Adaylar, sözlü sınav giriş belgelerini 10 Haziran'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesinden temin edecekler.

Sözlü sınavdaki sorular, elektronik bir kura tarafından belirlenecek. Ardından, komisyon, adaylara yöneltilmek üzere hazırlanan soruların bulunduğu bir soru cevap formunun çıktısını alacak. Bu formda 3 adet soru bulunacak. Sorular,"Alanına ait bir ders işlenişinin veya öğrencilerle gerçekleştirilecek çalışmaların nasıl yapılacağının örneklerle açıklanması, genel kültür, eğitim bilimleri" konularında olacak.

Kamera kaydı alınacak

Sözlü sınavlar sırasında, adayların kimliklerini belirtmek için T.C. kimlik numaraları ve isimleri yerine sözlü sınav giriş belgelerindeki aday başvuru numaraları kullanılacak. Ayrıca, adaylar kimlik belgelerini komisyon üyelerine ibraz etmeyeceklerdir. Sınav salonunda, adayların sözlü sınav süresince verdiği cevaplar kamera tarafından kaydedilecek ve adayların cevaplarını yazmaları için soru cevap kâğıtları sunulacak. Sözlü sınavlar, adayların elektronik kura ile belirlenen sorulara verdikleri sözlü cevaplar üzerinden değerlendirilecektir. Süre olarak en fazla 45 dakika ayrılacaktır. Bu adımlar, sözlü sınavların şeffaf ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için atılmıştır.

Sonuçlar, E-devlet Platformu Üzerinden Duyurulacak

Adaylar, verdikleri cevapları çıktı alınan soru cevap kağıdına kendi el yazılarıyla yazarak imzalayacaklar ve komisyona teslim ederek sınav salonundan ayrılacaklar. Soru cevap kağıdına cevapların aday tarafından yazılmaması, imzalanmaması veya usulüne uygun olarak komisyona teslim edilmemesi durumunda, komisyon tarafından bu durum tutanak altına alınacak. Adayların sözlü sınav puanları, bir sonraki aday sınav salonuna girmeden önce komisyon üyeleri tarafından sözlü sınav sonuç ekranına girilerek değerlendirme işlemi tamamlanacak. Sınavlar 20 farklı ilde belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek. Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak. Adaylar, sonuçlarını e-Devlet hesaplarına giriş yaparak öğrenebilecekler.