Mart Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışanlar: %2,6 Artış!

Mart Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışanlar: %2,6 Artış!
TÜİK'in mart ayı verilerine göre, Türkiye'de 15 milyon 225 bin 128 kişi ücretli olarak çalışıyor; bu, bir önceki yıla göre %2,6 artışı temsil ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mart ayı için ücretli çalışan istatistikleri yayımlandı. Bu veriler, Türkiye'deki işgücü piyasasının mevcut durumu hakkında önemli bilgiler sağlıyor.

Mart Ayında Ücretli Çalışanlarda % 2,6 Artış!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında işgücü piyasasında hareketlilik gözlendi.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerini kapsayan istatistiklere göre, ücretli çalışan sayısı önceki yılın aynı dönemine göre % 2,6 artarak 15 milyon 225 bin 128 kişiye yükseldi. Bu, 2023 Mart ayına kıyasla 386 bin 594 kişilik bir artışı temsil ediyor.

Söz konusu ayda ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe yıllık bazda % 1 azalırken, inşaat sektöründe % 9,3 ve ticaret-hizmet sektöründe % 3,5 artış gösterdi.

Açıklanan verilere göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde mevsimsel ve takvimsel etkilerden arındırılmış ücretli çalışan sayısı mart ayında bir önceki aya göre % 0,1 oranında düşüş yaşadı.

Bu dönemde ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe % 0,4, inşaat sektöründe % 0,1 azalırken, ticaret-hizmet sektöründe % 0,1 arttı.