Malavi'de Başkan Yardımcısı Saulos Chilima'nın Bulunduğu Uçağın Enkazı Bulundu

Malavi'de Başkan Yardımcısı Saulos Chilima'nın Bulunduğu Uçağın Enkazı Bulundu
Malavi’de Başkan Yardımcısı Saulos Chilima ile beraberindeki dokuz kişiyi taşıyan uçağın enkazına ulaşıldı. Daha önce yapılan duyurularda uçağın kaybolduğu bildirilmişti.

Malavi'de Başkan Yardımcısı Saulos Chilima ve dokuz kişinin bulunduğu uçağın enkazı Malavi'de bulundu. Önceki raporlarda uçağın kaybolduğu ifade edilmişti.

Malavi Savunma Kuvvetleri'ne ait uçak, Pazartesi sabahı başkent Lilongwe'den kalktıktan sonra radar ekranından kayboldu. Havacılık yetkilileri uçakla iletişim kuramadıklarında arama kurtarma operasyonu başlatıldı.

Başkan Lazarus Chakwera, 10 yıldır başkan yardımcılığı görevini yürüten 51 yaşındaki Chilima ve yanındakilerin uçak kazasında hayatını kaybettiğini duyurdu. Kazada kurtulan olmadığı belirtildi.

Gelecek Seçimlerde Adaylık Potansiyeli

Gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylık potansiyeli taşıyan Chilima, 2022 yılında yolsuzluk iddialarıyla suçlanmış ve tutuklanmıştı.

Ancak bir mahkeme, savcılığın davanın sonlandırılması talebi üzerine geçen ay Chilima hakkındaki yolsuzluk suçlamalarını düşürmüştü.