MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU
Karaman Dere Köyünde yapılacak olan Taş ocağı çalışmasını mahkeme yürütmeyi durdurdu.
Yaklaşık iki ay önce Karaman Belediyesi Özel bir firmaya Dere Köyüne 500 metre uzaklıktaki bir alanda yer tahsis ederek işletmeci firmaya destek çıkmıştı. Dere Köyü sakinleri bu karara tepki göstererek protesto yürüyüşleri yaparak tepkilerini dile getirmişti.
 
Dere Köyü Muhtarı Şaban Cingil bütün resmi kurumlarla görüşüp bu karardan vazgeçilmesini istemiş aksi takdirde gerekli yasal yollara başvuracağını açıklamıştı. Tüm çabalara rağmen Taş Ocağı kurulmasına Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi izin verdi.
 
Dere Köyü Muhtarı Şaban Cingil 1 ay önce Bölge İdare Mahkemesine Yürütmeyi durdurma talebi ile dava açtı. Geçtiğimiz hafta sonunda Bölge İdare mahkemesi Köy Muhtarı Şaban Cingil’in talebini kabul ederek yürütmeyi durdurma kararı aldı.
 
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu Özel Firmayı çok savunmuş " Ben Belediye Başkanıysam bu Ocak mutlaka açılacak" demişti.
 
PEKİ, ŞİMDİ NE OLACAK?
 
Bölge idare mahkemesinin aldığı bu karar karşında Taş Ocağı ihalesini alan firma itiraz etmek üzere kararın iptali için dava açması bekleniliyor. Eğer Mahkeme Firmanın isteğini kabul etmezse Dere köyü Davayı kazanmış olacak ve Firmaya hem işletmeyi sonlandırma kararı verebilir hem de bölge de açtığı hasardan dolayı para cezası verilebilir. Ayrıca Mahkemenin devam ettiği süre içerisinde Firma, Taş Ocağında hiçbir üretim veya yatırım yapamayacak.