MAHKEME KARARINI DİNLEMİYORLAR

MAHKEME KARARINI DİNLEMİYORLAR
Bölge İdare Mahkemesinin kararını dinlemiyorlar.
Dere köyüne yapılan Taş Ocağı tartışmaları bir türlü bitmek bilmedi. Köy Muhtarı Şaban Cingil köyün hakkını savunmak için haklı olarak Taş ocağının durdurulması için dava açmış ve Bölge İdare Mahkemesi Firmanın bütün çalışmasını durdurması doğrultusunda karar vermişti.
 
Dere Köyü davayı şimdilik kazanmış ve Mahkeme bölgede yapılacak her türlü çalışmayı sonlandırmıştı. Yanlız Taş ocağını yapacak olan Firma Mahkemenin verdiği bu kararı dinlemeyerek çalışmalarına devam ediyor.
 
Önceki Haftalarda Köy Muhtarı Şaban Cingil "Mahkeme Yürütmeyi durdurdu, bir çivi bile çakamazlar" diyerek haber sitemize açıklama yapmıştı.
Mahkemenin kararını dinlemeyerek çalımasına devam eden Özel Firmanın bu kanunsuz faaliyetine ise Köylüler çok tepkili.. Dere köyünde ki bazı vatandaşlarla yaptığımız görüşmede; " Bu bir hukuk tanımazlık yetkilileri göreve çağırıyoruz." şeklinde açıklama yaptılar.
 
Mahkemenin verdiği kararı çiğnemelerine tepkilli olan köylüler, " Mahkeme kararına rağmen yapılan çalışmaların durdurulması gerekirken, taş ocağı işletmesinde faaliyet tam gaz devam ediyor. Biz bu çalışmayı mahkemeye tekrar tespit ettireceğiz ve ilgisi olan bütün yetkililer hakkında hukukun yerine getirilmesi noktasında suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde açıklama yaptılar.