Lütfü Elvanʹdan Mesaj

Lütfü Elvanʹdan Mesaj
Karaman Milletvekilimiz ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Lütfi ELVAN Polis Teşkilatının kuruluşunun 165. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
ELVAN mesajında; “Demokrasinin yaşaması, diğer özgürlüklerin yanında, ancak toplumda huzur ve güvenin sağlanmasıyla mümkündür. Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin sosyal ve siyasal alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir devlet için hayati öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde Türk Polis Teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır.
 
Ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan huzur ve sükunun demokratik kurallar içerisinde sağlanmasını, hür ve serbest ortamın sürdürülmesini temin etmek polisimizin en önemli görevleri arasındadır.
 
Bu nedenle, her zaman, yardıma ihtiyacı olanlara şefkatle yardım elini uzatan, suç işlenmesini önlemek için fedakârca çalışan polislerimize şükran borçluyuz.
Halkın can ve mal güvenliğini korumak uğruna görevi esnasında canını dahi feda etmekten kaçınmayan Türk Polisi’ne güvenmeli ve sahip çıkmalı, huzur ve güven ortamının devamı için Polislerimize yardımcı ve destek olmalıyız.
 
 Ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı vatandaşın can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı kendisinin asli görevi olarak gece gündüz çalışan Türk Polis Teşkilatımızın 165. yıl dönümünü kutlarım. Görevlerini kahramanca yerine getirirken Şehit olan polislerimizi de rahmetle anar, bu onurlu görevi layıkıyla ifa eden, başta çok değerli İl Emniyet Müdürümüz Sn. Lütfü SÖNMEZ olmak üzere, tüm emniyet mensuplarımıza hayırlı ve başarılı çalışmalar diyorum.” dedi.