LÜTFÜ ELVANʹDAN BAYRAM MESAJI

LÜTFÜ ELVANʹDAN BAYRAM MESAJI
Karaman Milletvekili Lütfi Elvan Ramazan Bayramını kutladı
Karaman Milletvekili Lütfi Elvan Yayınladığı Bayram Mesajında şunları söyledi; "
Yeni bir heyecan coşkusu ve mutluluğu içinde idrak ettiğimiz Ramazan Bayramının, Milletimiz ve tüm müslümanlar  için karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günler olduğu muhakkaktır. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.
 
Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Nerde o eski bayramlar diyerek her geçen gün biraz daha unutulmaya yüz tutmuş adetlerimizi, geleneklerimizi, geçmişte kalan birtakım güzellikler olarak hatırlamak yerine, gün bugündür diyerek bizi biz yapan bu geleneklerimizi  yeniden aynı coşku, heyecan ve şuurla yaşama gayreti içinde olmalıyız. Sonraki nesillere  aktaracağımız miraslar içinde  en önemlilerinden olan bu güzellikler, millet ve ülke olarak tarih içindeki yerimizi de özel bir konuma yerleştirecektir. Geleneklerini, örf ve adetlerini zaman içinde korumasını bilmiş, inacı ile bunları birleştirmiş olan toplumlar, aynen bizim gibi tarih sahnesinde yer almaya devam edecektir. Dini ve milli günler; dostluğumuzu, sevgimizi, kardeşliğimizi, ekmeğimizi, soframızı, hüznümüzü, acımızı ve yalnızlığımızı paylaştığımız;  Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz  günlerdir.  
 
Ramazan bayramının  ülkemiz ve milletimiz başta olmak üzere tüm müslüman alemine ve insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesine vesile olmasını diler, tüm Karamanlı hemşerilerimin ve milletimizin bayramını tebrik ederim.