LÜTFİ ELVANʹDAN İÇME SUYU MÜJDESİ

LÜTFİ ELVANʹDAN İÇME SUYU MÜJDESİ
Karamana Yeşildere Barajından getirilecek olan yeni içme suyunun yapım ihalesinin 3 Şubat 2012 tarihinde yapılacağı bildirildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karaman Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, projenin tamamlanması ile birlikte Karaman’da her bir hanenin daha sağlıklı içme suyuna kavuşacağını belirtti.
 
Elvan, uzun zamandır yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini, Yeşildere Barajından arıtma tesisine oradan da ana depoya 1 metre çapında ve 20 km. uzunluğunda çelik bir boru ile ulaştırılacak olan yeni içme suyu hattının yapım ihalesinin 3 Şubat 2012 tarihinde yapılacağını söyledi.
 
Bir yıldan daha az süre içinde bitirilmesi planlanan proje ile tamamen sıhhi bir ortamda günlük 84.000 metreküp arıtılmış suyun saniyede 952 litre debi ile Karaman halkının hizmetine sunulacağını belirten Elvan,  bu hizmetten Kayaönü mahallesi ile Ağılönü köylerinin de istifade edeceğine vurgu yaptı.
 
Yeni içme suyu projesinin hizmete sunulması ile aylık 250 bin TL. bir tasarrufun da sağlanacağını söyleyen Elvan, daha kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşacak olan Karaman halkına projenin hayırlı olmasını diledi.