Lütfi Elvan, Haber Sitemizi Ziyaret Etti

Lütfi Elvan, Haber Sitemizi Ziyaret Etti
Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, karamaninsesi.com’u ziyarette bulunarak çalışmalardan bahsetti.

 Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Karaman Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ertuğrul Çalışkan, Ziraat Odası Meclis Başkanı Mehmet Bayram ve Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Celalettin Güngörer karamaninsesi.com’u ziyaret ederek bütün yeni yapılacak olan çalışmalardan bahsettiler.

YILLARIN KÖHNE BİNASI YIKILIYOR

 

Milletvekili Lütfi Elvan, Kentsel Yenileme alanı olarak yeni bir çalışma başlatacaklarını belirterek yıllardır Karaman’da çirkin bir görüntü haline gelen binaları ortadan kaldıracaklarını söyledi. İlk defa Karamaninsesi.com’a açıklayan Lütfi Elvan Çarşı merkezinde bulunan Askerlik şubesinin karşısında ki mezhepler işhanı olarak bilinen köhne binanın yıkılacağını belirtti. O binanın yanı sıra Belediyenin arkasında ki eski sanayi deki dükkânlarında yıkılacağını belirten Elvan, “ Belediye’nin arkasında ki eski sanayi eski marangozlar sanayi si ve odun pazarı olarak bilinen alanları Kentsel Yenileme Alanı olarak oraları tamamen yıkacağız mezarlığın etrafına yeni yapılacak olan camii ile birlikte Karaman’a yakışan güzel bir alan oluşturacağız.” Dedi.

 

 

KARAMAN MERKEZİ NOSTALJİK ALAN OLACAK

 

 

Karaman Merkezinin 3-5 sene sonra nostaljik bir alan olacağını belirten Lütfi Elvan, “ Artık Karaman’ın gelişip büyümesi lazım, küçük bir alan içerisinde bir ilin merkezi olamaz. İnşallah Karaman’ı genişleteceğiz. İnsanlar daha rahat bir alan içerisin çarşı merkezi olarak işlerini görebilecekler. Belki ben olurum veya olmam 6-7 sene sonra Karaman Merkezinin Nostaljik bir yer olduğunu trafiğe kapanmış insanların yürüyerek gezdiğini görürsünüz ve Lütfi bey söylemişti dersini. Şimdi önümüzde daha önceleri de belirttiğimiz gibi çevre yolu projesi var. Bu proje Eski Polis evinin oradan başlayarak Sümer ve larende mahallesinin mevkisinden Bahçelievler ve toki civarından Mersin yoluna bağlanacak. Tabii bunun yapılabilmesi için Belediyenin bir an evvel kamulaştırmayı sağlaması lazım eğer kamulaştırma işlemi hemen biterse bende 1 sene sonra bu projenin ilk kazmasının vurulacağının sözünü veriyorum. Yani en erken 2017’de başlayacak olan bir projeyi 2013 yılına aldıracağız ve bunun için bende gerekeni yapacağım” dedi. 

 

 

RAMAZAN AYINI VE BAYRAMINI KUTLADI

 

 

Karamaninsesi.com’un çalışmalarından dolayı tebrik eden Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, “ Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bizler gibi sizlerde görevinizi yerine getirerek halkımıza hizmet ediyorsunuz. Bu fırsatla sizin aracılığınızla Bütün Karaman’lı hemşerilerimin bitirmekte olduğumuz Mübarek Ramazan ayını ve gireceğimiz Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar; Karaman’a ve İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah Ramazan Bayramı zulüm altında olan Müslüman din kardeşlerimize de hayırlar getirir. Onların huzur içerisinde yaşamalarına vesile olur.” Dedi.

 

 

Haber sitemize yapılan ziyaretten dolayı Milletvekili Lütfi Elvan’a ve diğer misafirlere teşekkür eden Karamaninsesi.com imtiyaz sahibi Hüseyin Ölger, çalışmalarda başarılar diledi.