LGS Kontenjan Azaltma ve Öğretmen Güvenliği

LGS Kontenjan Azaltma ve Öğretmen Güvenliği
Bakan Tekin, LGS'de kontenjan ve öğrenci sayısının azaltılacağını belirtti. Ayrıca, şiddet mağduru öğretmenler için yer değişikliği ve güvenli çalışma ortamı sağlanacak.

Öğretmen atanmalarıyla ilgili görüşmeler sürüyor

Bakan Tekin, öğretmenlerin mülakatların hala devam edeceğini belirtti. En nitelikli ve en hazır adayların seçimi için mülakatların önemine vurgu yaptı. Tekin, öğretmen adaylarının endişelerine cevap verdi.

Soru hazırlıklarında öğretmenlerin rolü

Bakan Tekin, mülakatların etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerinin ÖSYM soru hazırlama ekibine katılması gerektiğini vurguladı. Üniversite sınavında kullanılacak soruların öğretmenler tarafından hazırlanması gerektiğini belirten Tekin, öğrencilerin ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak sorularla karşılaşacaklarını dile getirdi. Ayrıca, öğretmenlerin branşlarına uygun soruların hazırlanması için gerekli adımların atıldığını da ifade etti.Tekin,"Öğrencilerin tedirgin olacakları hiçbir şey yok." dedi.

Bakan Tekin, öğrencilerin okula devam etmeleri, derslerini takip etmeleri ve öğretmenlerini dinlemeleri gerektiğini vurguladı. Ancak ihtiyaç halinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne (OGM) bağlı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını (DYK) kullanabileceklerini belirtti. Öğrencilerin ek bir eğitim ihtiyacı duymamalarını amaçladıklarını belirten Bakan Tekin, çocukların eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.Tekin,"Ders kitaplarından üniversite sınavlarında soru gelip gelmeyeceği" sorusu üzerine, "Bizim OGM'nin materyalleri ve EBA üzerinden oluşturduğumuz materyallere öğrenciler odaklansınlar. İnanın başka bir şeye gerek yok." dedi.

Liselere Geçiş Sistemi (lgs) Takvimi Üzerinde Herhangi Bir Değişiklik Yok

Bakan Tekin, ortaokul öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sınav takviminde herhangi bir değişiklik olmadığını vurgulayan Tekin, sınavın 2 Haziran'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Öğrencilerin sınavlara kendi okullarında değil farklı yerlerde gireceklerini ifade etti. Ayrıca kademeler arasındaki geçişin daha etkin bir şekilde sağlanabilmesi için çalışmaların devam ettiğini de belirtti.

Proje Okullarındaki Öğrenci Sayısının Azaltılması Gerekiyor

Bakan Tekin, öğrencilerin LGS'ye gireceğini belirterek, proje okullarının ve sınavla öğrenci alan okul sayılarının azaltılması gerektiğini ifade etti. Çocukların sınav stresini azaltmak için kontenjanların ve sınava giren öğrenci sayısının azaltılacağını belirtti. Alınacak önlemlerin kademeli olarak uygulanacağını da vurguladı.

Ayrıca, öğretmenlerin şiddetle karşılaştığı durumlarda yer değişikliği taleplerinin karşılanacağını açıklayan Bakan Tekin, öğretmenlerin güvenli bir çalışma ortamında görev yapabilmeleri için yönetmelikte düzenlemeler yapılacağını bildirdi.

Bakan Tekin şunları söyledi:"Şimdi bu İstanbul'da yaşadığımız olayla ilgili teknik olarak bizim şöyle bir sıkıntımız var, öğretmen arkadaşımızın yerini değiştirmek istediğimizde mevzuatla ilgili bir sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Ben personel genel müdürümüzden rica ettim, yönetmeliğimize bununla ilgili bir hüküm de koyuyoruz. Yani bu türden bir şiddetle karşı karşıya kalan arkadaşımız, eğer okulda çalışmak istemiyorsa başka bir okula da kadrosunun aktarılmasıyla ilgili bir hüküm. Öğretmen arkadaşlara bu vesileyle müjdeyi verelim." diyerek konuşmasını bitirdi.