Leyleklerin Mevsimlik Misafirliği

Leyleklerin Mevsimlik Misafirliği
Konya'daki Akabe Çayır Camisi'nin yanındaki elektrik direği, senelerdir leyleklerin yuvasıdır. Yılda birkaç kez yuvalarına gelip yavrularını büyütürler.

Konya'nın Karatay ilçesindeki Akabe Çayır Camisi'nin yanındaki elektrik direği yıllardır leyleklerin yuvasıdır. Her yıl mart sonuna doğru gelen leylek çifti burada yavrularını büyütür ve sonrasında göç yoluna çıkar. Leylekler, mahalle sakinlerinin de ilgisini çeker. Yavrularını büyüttükten sonra ağustos sonu eylül başında daha sıcak iklimlere doğru göç ederler.

Çevrede esnaflık yapan Bayram Sarıtekin, leyleklerin her sene geldiklerini ifade ederek, “Leylekler her sene mart ayının 20’sinden sonra gelirler. Eş olarak gelirler. Mart ayında gelirler, yavrularlar. Yavrularını büyüttükten sonra da toplu vaziyette giderler. Seneye aynı gün aynı tarihte gene gelirler. Hiç şaşmıyor. 2,3 bazen de 4 yavru büyütürler. Ama yavruları geri buraya geliyor mu bilmiyoruz veya kendileri mi geliyor onu da bilmiyoruz” dedi.

Mahallelilerden Süleyman Alaşahin de leyleklerin göç hikayesini değinerek, “Her leylek kendi yuvasına gider. Bu leyleğin 3. yuvası. Belediye çalışma yaparken bu direk kalsın dediler. Anneleri babaları her sene gelmez. Bu gördükleriniz yavruları. Mart ayının sonu gibi gelirler, ağustos ayının sonu eylül ayının başı gibi giderler” şeklinde konuştu.