Lastik Kontrolleri Sonlandırıldı: TÜVTÜRK İstasyonlarında Artık Yapılmayacak

Lastik Kontrolleri Sonlandırıldı: TÜVTÜRK İstasyonlarında Artık Yapılmayacak
TÜVTÜRK istasyonlarında lastik kontrolü sona erdi; bundan sonra sadece diğer araç muayene prosedürleri uygulanacak.

Ülkemizde uzun bir süredir uygulanan yaz ve kış lastiği denetimi artık sona erdi. TÜVTÜRK, gelecekte araç muayenelerinde lastik tipi yerine sadece lastik diş derinliğinin göz önünde bulundurulacağını açıkladı.

Artık periyodik muayenelerde lastik diş derinliğinin en az 1,6 mm olması gerektiği, Yola Elverişlilik Muayenesi'nde ise bu sınırın 2 mm olduğu belirtildi. Araç muayenelerinde lastik diş derinliklerinin dijital kumpaslarla ölçüleceği vurgulandı.

TÜVTÜRK, lastik diş derinliğiyle ilgili yapılan araştırmalara da dikkat çekti. Araştırmalara göre, tehlike sınırı olarak kabul edilen 3 mm'nin altına inen lastiklerde su tahliye kapasitesinin %70 azaldığı, fren mesafesinin %30 arttığı ve direksiyon kontrolünün yeni bir lastiğe göre 6-7 kat daha düşük olduğu belirtildi.

Uygulama Olumlu Tepki Aldı

Bu karar, araç sahipleri tarafından olumlu bir şekilde karşılandı ve memnuniyetle karşılandı. Araç sahipleri, yaz ve kış lastiklerinin değiştirilmesinin karmaşık ve maliyetli olduğunu ve bu durumun onlara ek bir yük getirdiğini belirtiyordu.