KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJLARI

KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJLARI
Kutlu Doğum Haftası
Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN, Kutlu doğum haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Vali KAHRAMAN yayınladığı mesajında; “Tarih boyunca ortak insani bir değer olarak kabul ettiğimiz merhametin, hayatın her alanından hatta dünyamızdan çekilmeğe başladığını, bu kıymetli duygudan boşalan yeri, şiddet ve öfke gibi insanoğlunun ortak aklı ve vicdanı tarafından asla tasvip edilmeyen olumsuz duyguların doldurduğunu görmek, üzücü olduğu kadar aynı zamanda düşündürücü bir durumdur.
 
Bugün bütün insanlığı saran bir hiddet ve şiddet sarmalı ile karşı karşıya bulunuyoruz. Bu da temelde merhamet eğitimindeki eksiklikten kaynaklanmaktadır. Bugün kalplerin pasını silmek ve onu her türlü işgalden kurtarmak için bir gönül ahlakına, yürek terbiyesine ve bir merhamet eğitimine ihtiyaç vardır. Bu da kalplerdeki pası silmek ve gönlümüzü Yaratıcı’ya açmakla mümkün olur.
 
Bu sebeple günümüz insanının, Hz. Peygamber’in, merhamete dair insanlığa sunmuş olduğu zengin mirastan yararlanması büyük bir zarurettir. O’nun tebliğinde yer alan merhamet vurgusu, yeniden okunmayı, üzerinde düşünülmeyi ve şiddetin açtığı yaralara merhem olarak sunulmayı beklemektedir.  Sevgili Peygamberimiz bize, inanan insanın yaşadığı topluma kayıtsız kalamayacağını,  yanı başında acı çeken birine, gözyaşı döken bir ihtiyaç sahibine, geleceğe dönük ümitlerini daha hayatının baharında iken kaybetmek üzere olan bir yetime sırt dönemeyeceğini öğretmiştir. O’nun bize öğrettiği merhamet, sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturacaktır.
 
Sevgili Peygamberimiz, insanların yoldan çıktığı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde, âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. İslam’ın evrensel, çağlar üstü mesajını taşıyan Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim, O’nun aracılığıyla insanlığa indirilmiş, tebliğ edilmiştir. O insanların en hayırlısı, en aydınlık düşüncelisi, Allah’ın son elçisi, hakikatin sadık emanetçisi, sözüne ve yaptığına herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin’di; Allah’ın insanlar arasından seçtiği bir doğruluk timsaliydi. Bugün, O’nun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, karanlıklarımızın yeniden aydınlanmasını, yoksunluklarımızın bereketlenmesini diliyoruz.
 
Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında bu hafta boyunca gerçekleştirilecek olan bütün etkinliklerin, merhamet eğitiminin yaygınlaşmasına katkı sağlamasını ve bütün insanlığın hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, Kutlu Doğum Haftasının tüm vatandaşlarımıza, ülkemize,İslam Alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
 
AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvanʹın Kutlu Doğum Haftası Mesajı:
 
Kin ve nefret tohumlarının heryana serpildiği, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, cehaletin doruklarının yaşandığı bir dönemde, doğumu ile insanlığın üzerini bir güneş gibi kaplayan sevgili Peygamberimizin doğumunu kutladığımız bu günlerde, insanlığın O’na ne kadar ihtiyaç duyduğunu bir kez daha müşahede etmekteyiz. O’nun barışçı ve insanı odak alan ahlak ve öğretileri, savaşların ve felaketlerin hüküm sürdüğü günümüz dünyasının barışa ve huzura kavuşmasının anahtarıdır. İslam dininin inanç ve ahlak prensipleri konusunda tüm insanlığı doğru bilgilendirmek, bu konuda süregelen bazı yanlış algıları ortadan kaldırmak ve farkındalık yaratmak için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, bu konuda yapılan güzel uygulamaların başında gelmektedir.
 
Kutlu Doğum Haftası kutlamaları ile, Sevgili Peygamberimizin bütün yönleriyle daha iyi tanıtılması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı günlük hayatımıza yansıtılması, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve yardımlaşma duygusunun güçlendirilmesi, bu vesile ile yediden yetmişe toplumun her kesimine bilimsel ve anlaşılabilir bir üslup ile O’nun öğretilerinin tüm insanlığa ulaştırılması amaç edinmiştir.
 
Sevgi ve barışın yanında bir hoşgörü dini olan İslam Dininin uygulamalarını, yaşadığı hayatı ile bizlere gösteren, insanlığa huzur ve barış getiren, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutu ile adalet ve güven duygularının simgesi olan Sevgili Peygamberimizin Kutlu Doğum Gününün Müslüman  âlemine ve insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesine vesile olmasını diler, Tüm Müslümanların Kutlu Doğum Haftasını en iyi dileklerimle kutlarım.
 
 
Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, 14–20 Nisan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mesaj yayınladı.
 
Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in rahmet yüklü mesajlarıyla insanlık alemine gönderiliş yılını ve alemlere rahmet olarak gönderilmiş bulunan Peygamber Efendimizin kutlu doğumunun yeni bir yıl dönümünü idrak etmekteyiz.
Kutlu Doğum, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S)’in dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi vesilesi ile 1989 yılından buyana kutlanmaktadır.
Böyle önemli günlerin, birlik ve beraberliğe, bütünleşme ve dayanışmaya vesile olması en büyük dileğimizdir. İslam alemi, 2010 Kur’an Yılı ve Kutlu Doğum Haftası’nda Hz. Peygamberimiz (S.A.S)’in güzel ahlakını ve engin hoşgörüsünü daha iyi anlama ve anlatma imkanı bulacaktır.   
Şefkat ve merhamet Peygamberi Hz. Muhammed (SAS)’in kutlu doğum haftasının bütün insanlığa huzur, barış ve hoşgörü getirmesini dilerim.
 
 
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EMİNE ŞİMŞEK KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI;
 
İnsanlığı içinde bulunduğu karanlık dünyadan kurtarmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarını aydınlatmak üzere ışıklar saçan bir kandil olarak seçilmiş ve vazifelendirilmiş olan sevgili Peygamberimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin kutlanıldığı Kutlu Doğum Haftası’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Bu mukaddes günün lütfüyle gelip, karanlıklarımıza güneş, bedenimize sıhhat, soframıza bereket getirmesi ümidi ile tüm İslam âlemin kutlu doğum haftasını en kalbi duygularla kutlarım.
 
 
HAS Parti Karaman Milletvekili Adayları Av. Abidin ÇAĞLAYAN ve Mehmet MACİT’in Kutlu Doğum Haftası Mesajı
 
 
Bu mübarek hafta peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V ʹin miladi takvime göre dünyayı şereflendirdiği haftadır. O bütün insanlığın zorluklarla mücadele ettiği bir dönemde insanlığa huzur ve refah getirmiş, dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur olmuştur. "Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik" ayetinde belirtildiği gibi bütün insanlığa rahmet olmuş, bolluk ve bereket getirmiştir. Manevi iklimin gönüllerimizi fethettiği bu haftada yapacağımız dualar İslam âleminin birlik ve beraberliğine, İnsanlığın kurtuluşuna vesile olsun. İnsanlığın bir medeniyet krizine sürüklendiği, kültürel, ekonomik ve ahlaki yozlaşmanın had safhaya çıktığı bir dönemde kurtuluş reçetesi hiç şüphesiz İslamʹın evrensel prensiplerindedir. Bugün dünyanın her yanında kan ve gözyaşı hâkimdir. Hak, adalet, yardımlaşma, dayanışma gibi en temel insani değerler rafa kaldırılmış, güçlü olanın haklı olanı ezdiği bir düzen ortaya çıkmıştır.
 
Yeryüzünde yeniden iyiliğin, güzelliğin, hak ve adaletin hâkim olabilmesinin yolu İslamʹın evrensel prensiplerine sımsıkı sarılmaktır. Çünkü İslam; zulmün yerine adaleti, sömürünün yerine dayanışmayı, düşmanlığın yerine kardeşliği inşa etmeyi amaçlamaktadır. Bu anlamlı haftada bütün insanlığın refah içinde yaşadığı, özgürlüklerin arttığı ve adil bir dünyanın kurulduğu yeni bir dönem için dua edelim.
 
Bu duygu ve temennilerle, Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Kutlu Doğum Haftasının bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allahʹtan niyaz eder, bütün İslam âleminin, ülkemizin ve Karaman’ımızın Kutlu Doğum Haftasını tebrik ederiz. 14.04.2011
 
 
Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Yönetim Kurulu’nun Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayınladığı basın mesajı:
 
 
’’İnanmış sinelere açılan bir gülsün, / Sen tebessüm eyle ki ümmetin bir gülsün, / Asırlardır hasretiz gülşen bahara, / Bitsin artık kışımız Ya Rab, kalpler gülsün…’’
 
Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevi (Hicri Rebiülevvel ayının 12. gecesi), asırlardır milletimiz tarafından “Mevlid Kandili” olarak kutlanmaktadır.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamış, bu düşünce ile de Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı, “Kutlu Doğum Haftası” olarak ilan etmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılından itibaren Peygamber Efendimizin doğum yıldönümleri, her yıl “Kutlu Doğum Haftası” adıyla ilmi ve kültürel etkinliklerle kutlanmaktadır. İnsan, ancak rahmet – merhamet duygusunu yürek kıvamı hâline getirerek insan olabilir. Bu, bugün de Hazreti Peygamber’den bütün zamanların Müslümanlarına emanet olarak bırakılan evrensel bir misyondur. Bir Müslüman söylem ve eylemlerine son derece dikkat ederek, peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’i kendisine örnek alarak İnsan-ı Kamil potasına girmiş olur. Gerçek manada bu mübarek haftadan çıkaracağımız birçok mesaj vardır. Bunları gerçek hayatımıza da tatbik etmek, yansıtabilmek her müslümanın hedefi olmalıdır kanaatindeyiz. Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Yönetim Kurulu olarak; merhamet ve sevginin birleştiği, kardeşlik köprülerinin tesis edildiği kutlu doğum haftasını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz.