KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Karaman Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Karaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, dört bölgede kurban satışı yapılmasına izin verildiğini, yedi ayrı noktada da kurban kesimi yapılacağını söyledi.
 
Ünüvar yaptığı açıklamada: “Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu’nun emriyle vatandaşlarımıza daha huzurlu bir bayram geçirtebilmek için gereken tüm tedbirlerimizi aldık. Kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımızın kurban ibadetini usulüne uygun bir şekilde yerine getirebilmesi için modern ve hijyenik kesim alanları oluşturuyoruz. Kesim yerlerinde çelik askılıklar ve temiz su ihtiyacı karşılanacak, kan ve diğer sıvı atıklar rögarlara yönlendirilerek kurban atıklarının da bertaraf edilmesi sağlanacak.
Kurban satışı; Kazalpa, Hayvan Pazarı, Özel İdarenin doğusundaki kamu alanı ve Larende Mahallesi semt pazarı alanında gerçekleşecek. Kurban kesimi ise; Mezbaha, Perşembe Pazarı balıkçıların yeri, Pazartesi Pazarı balıkçıların yeri, Piri Reis Kültür Merkezi alanı, Buğday Pazarı içi, 1 nolu Toki ve 2 nolu Toki’de yapılacak.
Bu yerlerin dışında kurban satış ve kesimi yapılmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Toplu ve özel kesim yapmak isteyenler ise Belediye Veterinerliğinden alacakları izinle kurban kesimini yapabilecekler” dedi.