KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN
Karamaninsesi.com Olarak Kurban Bayramının Hayırlara vesile olmasını dileriz.
Sayın Valimiz  Süleyman KAHRAMAN yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali KAHRAMAN yayınladığı mesajında; “Toplumsal yaşamımızda önemli yeri olan, bizlere güzel duygular yaşatan bir kurban bayramını daha hep birlikte karşılamanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz.
Bayramlar, toplumumuzun en temel manevi zenginlik kaynaklarındandır. Bayramlar, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların üzüntülerinden uzaklaşarak sevgiyle kucaklaştığı, kitlelerin kaynaştığı, köklü dostlukların kurulduğu günleridir. Bayramların getirdiği manevi ortamın değerini iyi bilmeli, umut ve sevgiyle yarınlara hazırlanmalıyız.
Bayramlarda yoksullar gözetilmeli, güç koşullar altında yaşayanlara yardım edilmeli, onların herhangi bir eziklik içine girmeden Bayramʹın mutluluğunu diğer insanlarla paylaşabilmelerine olanak sağlanmalıyız.
Bizlere sorumluluklarımızı hatırlatan bayramların getirdiği huzur ve barış ortamının değerini iyi bilerek, kötülüklerden uzaklaşarak, insanlara iyi davranmayı, doğruluğu bir yaşam ilkesi olarak benimseyerek, çevremizdekileri de bu doğrultuda özendirmeliyiz.
Dinimiz, gelişmeyi, yardımlaşmayı, dayanışmayı, güzel ahlakı, eşitliği, adaleti, kardeşliği öğütlemiş, eğitimi ve çalışmayı ön planda tutmuştur. Bu kavramların özümsenmesi ve uygulanması, bireylere mutlu ve huzurlu bir dünyanın kapılarını açacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Karaman’lı hemşehrilerimin Kurban Bayramını en içten duygularla kutlar, huzurlu bir bayram geçirmelerini diler, saygılar sunarım” dedi.
 
KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI DR. KÂMİL UĞURLU: “KARAMAN MANEVİ İKLİMİN DOLU DOLU YAŞANDIĞI KUTLU BELDELERİMİZDEN BİRİSİDİR”
Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu Kurban Bayramı münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Uğurlu mesajında: “İslam âleminde yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan olan mübarek Kurban Bayramı’nı kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı, sergilendiği, toplumda millet olma bilincinin şekillendiği, güçlendiği, müstesna günlerdir.
Karaman özünü Yunus Emre sevgisinden ve Mevlâna hoşgörüsünden alan ortak kültürel değerleri ile bu manevi iklimin dolu dolu yaşandığı kutlu beldelerimizden birisidir. Bayram vesilesi ile hasretler giderilmekte, küskünler barışmakta dostluklar pekişmekte ve kaynaşmaktadır.
Bu yıl Bayram tatilinin uzun olması da bu güzelliklerin daha geniş bir zaman dilimine yayılmasına olanak sağlamaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle Tüm hemşerilerimin bayramını kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim” dedi.
 
MHP İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU ‘NUN KURBAN BAYRAMI MESAJI
 
            Türk Milleti’nin birlik ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Hiç kuşku yok ki millet olmanın değeri ve önemi böyle günlerde daha iyi anlaşılır.
            Birlik ve beraberliğimize vesile olan önemli günlerimizden biri de dini bayramlarımızdır. Bayramlarımız; Yüce dinimiz İslam’ın emrettiği gibi yoksullarımızın korunduğu, dargınların barıştığı müstesna günlerdir. Yüce Milletimizin köklerinde var olan ve İslam’ın ruhuyla bütünleşen mübarek Kurban Bayramını idrak etmenin sevincini yaşarken, Milletimizi millet yapan değerlerin korunması ve yaşatılması için gereken özeni ve önemi göstermeliyiz. İslam’ın dokunulmaz değerlerine karşı gösterilen saldırı ve hoşgörüsüzlüklere asla izin verilmemelidir.
            Bayramlarımız, toplumu oluşturan fertleri birbirleriyle kaynaştırarak, milli birliğimizin sağlanmasında ve toplumu rahatsız eden ayrılık ve düşmanların yok olmasında etkili olmaktadır. Ağır yaşam koşulları altında ezilen Anadolu insanımızın bayramını huzur içinde geçirmesini temenni ederken, Cenab-ı Hak yaptığımız ibadetleri rızasına Muvaffak eylesin.
            Bu ruh ve benlik içinde Türk Milleti ve tüm insanlığa, Türk-İslam âlemine hayırlar getirmesini ümit ediyor, tüm hemşerilerimizin Mübarek Kurban Bayramlarını en içten duygularımla tebrik ediyorum..
 
Türkiye Partisi Karaman İl Başkanı Ali Özçelikʹin Bayram Mesajı :
Bayramlar; toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı dostluk ve kardeşlik duygularının,  hislerinin güçlendiği, sevgi ve saygının geliştiği, birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği çok özel günlerdir.
Bu anlamlı günlerin özüne uygun olarak, vatandaşlarımız arasında barış ve kardeşlik duygusunun yaygınlaşması, insanlarımızın mutluluğu ve geleceğe umutla bakmamıza vesile olması en içten dileğimdir. Hep bir arada sevgi dolu, sağlıklı ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle; Saygıdeğer Karamanlı hemşehrilerimizin Kurban Bayramını kutlarım.
 
Saadet Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanı Av. Fatih Karataşʹın Bayram Mesajı
 
Bizleri tekrar Kurban Bayramına eriştiren Cenabı Hakka sonsuz şükürler olsun.
 
            Bayramlar birliğin, beraberliğin, kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı günlerdir. Böyle mübarek gün ve geceler sayesinde fakirler, yetimler öksüzler hatırlanmakta, yaşlılarımızın kapısı çalınıp onların gönülleri alınmaktadır. Arkadaşlıkların, dostlukların hatta ve hatta akrabalıkların unutulmaya yüz tuttuğu şu günlerde, bayramlar sayesinde insanlar birbirlerini görmekte ve özlem gidermektedirler.
 
Bu nedenle; Kurban Bayramının hepimize huzur ve mutluluk getirmesini, her günümüzün bayram günleri gibi neşeli ve huzurlu bir şekilde geçmesini temenni eder, bu duygu ve düşüncelerle başta Karaman halkı olmak üzere, milletimizin ve Tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ederim.
 
Ak Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer Kurban Bayramı Dolayısıyla Yayınladığı Mesajında şunları söyledi;
" Millet olarak en anlamlı dini bayramlarımızdan biri olan Mübarek Kurban Bayramı’na kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar, dostluk, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı dayanışma günleridir.
 
         Dinimizin en anlamlı günlerinden olan Kurban Bayramı’nda kırgınlıklarımızı, dargınlıklarımızı geride bırakarak sevgi, hoşgörü ve diyalog içinde olmalıyız.

         Bayramda sevgimizi, sevincimizi başkalarıyla paylaşalım. Sevgi birleştirir, kin ayırır. Sevgi acıyı tatlıya, toprağı altına, hastayı şifaya, zindanı saraya, belayı nimete, kahrı rahmete kavuşturur. Gönül kırmak ne kadar ağır bir günah ise, gönül almakta o kadar sevaplı bir eylemdir.

          Bugünlerde toplumsal birlikteliği ve dayanışmayı pekiştiren değerlerin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban bayramını daha milletçe birlik, beraberlik ve huzur içinde idrak etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bu seçkin bayram günlerinin birleştirici ve manevi gücünün de bizleri yeni ufuklara taşıyacağına inanıyor,Bu duygu ve temennilerle Kurban Bayramınızı kutluyor, sağlık, sıhhat ve afiyetle huzur içinde daha nice bayramlar idrak etmenizi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.
 
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEBAHADDİN ALTUN’un KURBAN BAYRAMI MESAJI
           Bayramlar,  birbirimizle olan kardeşliğimizi, yakınlığımızı bir kez daha hatırlamamız, bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı ve hassasiyetlerimizi yeniden değerlendirmemiz gereken vesilelerdir.
 
          Özellikle Kurban Bayramı insanlar arasındaki vefa duygusunun geliştiği, yoksulun hatırlandığı bayramlarımızdandır. İnançlarını hakkıyla yaşayan aziz milletimiz, milli değer ve hasletlerimizle bu mübarek günleri bir kat daha anlamlı hale getirmiştir.
 
            Bayramlar umutların bir kez daha yeşerdiği, kardeşliğin yelken açtığı, azmin ve inancın bir kez daha galip geldiği günlerdir.
 
       Bu duygu ve düşüncelerle bütün eğitim çalışanlarının, Karamanlı hemşerilerimin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bayramın ülkemizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ediyorum.