Kurban Bayramı'nda Ücretsiz Ulaşım: Otoyol ve Köprü Geçişleri ile Şehir İçi Toplu Taşıma

Kurban Bayramı'nda Ücretsiz Ulaşım: Otoyol ve Köprü Geçişleri ile Şehir İçi Toplu Taşıma
Kurban Bayramı süresince, tüm otoyol ve köprü geçişleri ile şehir içi toplu taşıma ücretsiz olacak.

Kurban Bayramına sayılı günler kala, milyonlarca insan memleketlerine veya tatil bölgelerine gitmek için hazırlıklara başladı. Ancak, yolculuk öncesinde köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağı konusu merak konusuydu. Sonunda, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

O Yollardan Geçişler Ücretsiz Olacak

Söz konusu karara göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki tüm otoyol ve köprülerden geçişler ücretsiz olacak. Bu çerçevede, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 15 Haziran Cumartesi (Cumayı cumartesiye bağlayan gece) saat 00.00'dan itibaren, 24 Haziran Pazartesi saat 07.00'ye kadar ücretsiz olarak kullanılabilecek. Ancak, karar yap-işlet-devret projelerini kapsamayacak.

Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak

Kurban Bayramı boyunca şehir içi seyahatleriniz için harika bir haberimiz var! Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri ve belediyelerin işlettiği tüm toplu taşıma hizmetleri, 16 Haziran Pazar saat 00.00'dan (cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece) itibaren Kurban Bayramı boyunca 19 Haziran Çarşamba günü sonuna kadar ücretsiz olacak.