KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖZEL KESİMHANELER DENETLENDİ

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖZEL KESİMHANELER DENETLENDİ
Karaman Belediyesi Veteriner Hizmetleri ve Zabıta ekiplerince, özel kurban kesim yerleri denetlendi.
Vatandaşlarımızın fiziki mekânlarının yetersiz olmasından dolayı sağlıklı ve rahat kurban kesme sıkıntılarına getirilen çözümlerden birisi de özel kesimhanelere bu konuda izin verilmesi. Ancak bu tür işyerlerinin de denetimleri Karaman Belediyesi kanalı ile titizlikle yapılmakta.
Başta hijyen kuralları olmak üzere, insan sağlığına uygun Kurban kesilme şartlarında kesim yapılması konusunda bu işyerlerinin yetkilileri uyarıldı.
 
Karaman Belediyesi veteriner hizmetleri yetkililerince yapılan açıklamada; “Özel işyerinde kesim yapmak için Belediyemizden izin alan özel kesimhanelerini öncelikle sağlıklı kesim yapmaları konusunda denetliyoruz. Kurban kesimlerinin hangi şartlarda ve yeteri kadar sağlıklı ve temiz olması gerektiği hususunda yetkililere ikazlarımızı yapıyoruz. Büyük bir çoğunluğunda uygun koşullar oluşturulmuş. Ufak tefek eksikler de işletmelerce gideriliyor. Gerek bayram öncesi ve bayram süresince bu işyerlerimizi sık sık ziyaret ederek vatandaşlarımızın kurban kesiminde bir sıkıntı yaşamamalarına özen göstereceğiz” denildi.
Şehrin muhtelif yerlerinde bulunan özel kesimhanelerin denetlenmesine bayram süresince devam edilecek.