KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI
Kurumların Bayramı Mesajları
Valimiz Sn. Süleyman Kahraman,  Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bayramın birinci günü, 06 Kasım 2011 Pazar günü Polisevinde saat 12.30’daki bayramlaşmada il protokolü ve vatandaşlarla bir araya gelecek olan Vali KAHRAMAN mesajında kurbanın özündeki sevgiye, yardımlaşmaya ve sadakate dikkat çekerek, bayramın ilimize ve ülkemize iyilikler ve hayırlar getirmesini temenni etti. Vali Kahraman mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi:
 
“Bayramlar dostluğun, kardeşliğin, birliğin, yardımlaşmanın ve paylaşmanın iklimidir. Bu iklimin tüm gönülleri kuşatmasını ve insanlığın dertlerine deva olmasını diliyorum.  Bizler sevgiyi ve muhabbeti dünyanın dört bir yanına taşımayı bir onur ve bir sorumluluk kabul eden bir medeniyetin mensuplarıyız ve Kurban Bayramı bu medeniyetin bir ifadesidir. Kurban Bayramı vesilesiyle bu topraklar için kurban olmayı göze alan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi de bir kez daha ve yeniden rahmet ve minnetle anıyorum.  Aziz milletimiz onların bizlere bıraktığı maddî ve manevî tüm değerleri dinî ve evrensel değerlerle birleştirmeyi ve demokrasinin aydınlığında yarınlara taşımayı daima bir sorumluluk ve onur kabul edecektir.  Her bayram olduğu gibi bu bayram da onların gayretini ve fedakârlıklarını hayırla yad edecektir. Dostluğumuz, birliğimiz, dirliğimiz, sevincimiz daim olsun. Unutmayalım ki acılar paylaşınca azalır; gönüller, dertler paylaşılınca deva bulur. Kurban bayramı tüm gönüllerin dertlerine deva olsun diyor, Karaman halkının, aziz milletimizin ve İslâm aleminin kurban bayramını en samimi duygularla kutlar; bu bayramın tüm insanlığın saadetine vesile olmasını dilerim.” 
 
------------------------------------------------------------------------------------
 
Bayramlar,insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği,insanların birbirleri ile olan dargınlıklarını unutarak kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.
 
Ayrıca bayramlar milli ve dini duyguların ,inançların,örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olama şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir.
 
Hep bir arada sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileği ile
 
Kurban Bayramınız kutlu olsun!
 
Mustafa BAYIR Karaman İl Genel Meclis Başkanı
 
-------------------------------------------------------------------------------
 
KARAMAN MİLLETVEKİLİ VE TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANI LÜTFİ ELVAN’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI
 
Her daim yeni bir heyecan ve coşku içinde idrak ettiğimiz dini bayramlarımızın, Milletimiz ve tüm müslümanlar için ifade ettiği anlam ve manayı anlamak, bunun gereklerini yapmak, birlik ve beraberlik içinde karşılıklı sevgi ve saygının paylaşılması ile mümkündür.
 
Bayramlar, özellikle de dini bayramlarımız insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Nerde o eski bayramlar diyerek her geçen gün biraz daha unutulmaya yüz tutmuş adetlerimizi, geleneklerimizi, geçmişte kalan birtakım güzel alışkanlıklar olarak hatırlamak yerine, bizi biz yapan geleneklerimizi yeniden aynı coşku, heyecan ve şuurla yaşama gayreti içinde olmalıyız. Sonraki nesillere aktaracağımız miraslar içinde en önemlilerinden olan bu adetler, millet ve ülke olarak tarih içindeki yerimizi de özel bir konuma yerleştirecektir. Geleneklerini, örf ve adetlerini zaman içinde korumasını bilmiş, inancı ile bunları birleştirmiş olan toplumlar tarih sahnesinde yer almaya devam edecektir.
 
Yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketi ve milletimizi acı içinde bırakan terör eylemlerine rağmen sevgimizi, dostluklarımızı ve güzelliklerimizi paylaşma çabasında olduğumuz bu günler vesilesiyle Kurban Bayramının ülkemiz ve milletimiz başta olmak üzere tüm müslüman alemine ve insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini diler, Karamanlı hemşerilerimin ve milletimizin bayramını tebrik ederim.
 
-----------------------------------------------------------------------
 
MHP KARAMAN İL BAŞKANLIĞI KURBAN BAYRAMI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
 
Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yaşandığı; güzelliklerin ve dostlukların tazelendiği; toplum hayatımızda müstesna bir yere sahip Kurban Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bilindiği üzere Bayramlar; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimiz; diğer yandan da, kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği ortamlardır.
 
İnsanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesiledir. Kısacası Bayramlarımız millet olma şuurumuzun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermemiz gerekmektedir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; milli birlik ve dayanışma duyguları içerisinde coşku ve sevincimizin artarak devam etmesi dileklerimle, Tüm milletimizin ve İslam aleminin mübarek Bayramıʹnı en kalbi duygularımla kutlar, bu bayramın hayırlara vesile olmasını dilerim"
 
İsmet HATİPOĞLU
 
MHP Karaman İl Başkanı
 
--------------------------------------------------------------------------
 
"Bayramlar; kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün egemen olduğu, güzel duyguların paylaşıldığı özel günlerdir". "Birlik ve beraberlik duygularının zirveye çıktığı, gelişiyle büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadığımız Kurban Bayramı’na erişmiş bulunuyoruz. Bayram demek kırgınlık ve dargınlıkların ortadan kalktığı toplumsal değerlerin ve mensubiyet duygusunun doruğa çıktığı günlerdir. İnsanı insan yapan değerlerin, erdemlerin yalın olarak yaşandığı dini bayramlarımız, toplumsal yaşamımızda vazgeçilmez önem taşır. "Bayramlar huzur ve sevincin kitleselleştiği müstesna günlerdir. Her yaştan ve her kesimden insanımız bayram günlerinde bir bütün olur. Kardeşlik ve dayanışmanın en güzel örnekleri sergilenir. Bayram günleri hoşgörü ve uzlaşmanın bir yaşam biçimi olarak somutlaştığı günlerdir. Farklı kültür mensuplarının karşılıklı hoşgörü, sevgi ve barış içinde yıllardır yaşadığımız Tatar’da bayram bir başka güzeldir. Bu özel günler yalnızca insanlar arasında değil, aynı zamanda toplumlar arasındaki barış ve kardeşliğin tesisi ve güçlendirilmesi için birer fırsattırlar.
 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm Hemşehrilerimin, milletimizin ve İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Bayramın kentimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için iyilikler getirmesini diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum"
 
Celalettin Güngörer
 
AK Parti Merkez İlçe Başkanı
 
------------------------------------------------------------------------------
 
Saadet Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanı Bayram Zorlu; Kurban Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı...
 
Zorlu; ʹ Bu Vesileyle Karamanlı Hemşerilerimizin, Milletimizin ve Bütün İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramını, Adil Bir Dünyanın Kurulacağına Olan İnancımızı, Kararlılığımızı ve Azmimizi Hatırlatarak Kutlar, Hayırlı Bayramlar Dilerim ʹ
 
Saadet Partisi Karaman Merkez ilçe Başkanı Bayram Zorlu ; Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Zorlu, mesajında sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının en güzel şekilde yaşanıp güçlendiği bu günlerde kırgınlıkları, anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp kucaklaşmak gerektiğini bildirdi.
 
İslam dünyasında görülen acı ve ızdırabın son bulmasını temenni eden Zorlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu mübarek günlerde ekonomik sıkıntı içinde yaşayan, en zorunlu ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan vatandaşlarımızla kimsesiz ve yardıma muhtaç yaşlılarımız, sokakta bırakılmış evlatlarımız unutulmamalıdırlar. Onlara yardım elini uzatmalı, yetimlerin başı okşanmalıdır. Van’daki depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, tüm ecdadımıza Allah’tan rahmet dilerken, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Kurban; yardımlaşma duygumuzu pekiştiren, imânî, insanî ve ahlaki bir ibadettir. Bu vesileyle Karamanlı hemşerilerimizin, milletimizin ve bütün İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramını, Adil bir dünyanın kurulacağına olan inancımızı, kararlılığımızı ve azmimizi hatırlatarak kutlar, hayırlı bayramlar dilerim…"
 
Zorlu, açıklamasında “Saadet Partisinde bayramlaşmanın; bayramın ikinci günü saat 10:00 da olacaktır” dedi.