KUĞULU PARK PARASIZLIKTAN DURDURULDU

KUĞULU PARK PARASIZLIKTAN DURDURULDU
Karaman Belediyesinin İddalı projelerinden olan Kuğulu Park projesi parasızlıktan durduruldu.
Şehrimizin önemli Caddelerinden ve Çarşı merkezinde İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Hükümet Konağının yıkılmasıyla yerine Şehrin cazibe merkezi olacak nitelikte bir park ve dinlenme alanı yapılması planlanmıştı. Kuğulu Park ismi verilen ve tasarım resimleri çok beğenilen proje 2 ay içerisinde tamamlanacağı söyleniyordu. Fakat 2 aydan fazla süre geçmesine rağmen Kuğulu Park inşaatı durmuş vaziyette. Kuğuların olması gerektiği yerde ise çevredeki esnafın veya vatandaşların araçları park ediliyor.
 
FİRMALAR PARALARINI ALAMIYOR
 
Yaptığımız araştırma ve yüklenici firmadan öğrendiğimiz bilgiye göre; Belediye bu projenin masraflarını Asfalt ihalesini alan firmayla paylaşmayı düşünüyormuş.
Fakat asfalt ihalesini alan firmanın Belediyeden ödenek alamaması ve Kuğulu Parkʹın yüklenici firmasının da şimdiye kadar yaptığı masraflara bile ödenek alamaması inşaatı durdurmak zorunda bıraktı.
Mevcut haliyle tekrar ihaleye sunulacağını öğrendiğimiz Kuğulu Park Projesinin ne zaman biteceği tamamen bir muamma olmaya devam ediyor.
Şuan ki durumuyla "cazibe merkezi" olacak gibi görünmüyor. Bunun yanında şehrimizi kaplayan toz tabakasına bir katkıda bulunmaktan öteye gidemeyen "Kuğulu Park"dan çevre esnaf ve vatandaşlarda rahatsız durumda. Karamanʹın en işlek Caddesi olan İsmet Paşa Caddesinde bir şantiye alanı olan bölgenin ne olacağı tüm kamuoyunun merak ettiği bir durum haline geldi.
 
BELEDİYE 3 YILDA BORÇ ÖDEYEMEZ HALE GELDİ
 
Karaman Belediyesinin kaptan köşküne geçen Kamil Uğurlu Belediye’yi 3 yılda borç batağının içine soktu. Karaman Belediyesinin bugüne kadar yaklaşık 50 Milyon TL borcu olmasına rağmen 2011 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 30 Milyon TL borçlandığı öğrenildi.
Borçlar karşısında ne yapacağını bilemeyen belediye Kamuya ve özel kuruluşlara borçlarını ödeyemiyor. Sadece Asfalt ve kuğulu park’ı yapan firmalar bile para alamadıkları için çalışmayı durdurdu.