KUAFÖRLER SALI GÜNÜ KAPANIYOR

KUAFÖRLER SALI GÜNÜ KAPANIYOR
Karaman Berberler Odası aldığı kararı ile Pazar günleri kapalı olan Erkek Kuaför salonlarının 5 ay boyunca Salı günleri kapanacağını söyledi.
Karaman Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar odası 15 Kasım 2011 ile 30 Nisan 2012 tarihleri arasında Kuaförlerin Salı gününde kapanması kararı aldı.
 
Karaman Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar odası Başkanı Ali Biçer ve Genel sekreteri İsmail Özeren tarafından yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi.
 
“5362 Sayılı Kanunun 11. Maddesinde verilen yetkiye dayanılarak kuaför esnaflarımızın isteği doğrultusunda ilimizdeki kuaförlerimiz toplanarak aşağıdaki kararı almıştır.
 
Buna göre: Hafta tatili ve Belediyeler Kanunun ilgili maddeleri doğrultusunda kapalı tutulması gereken KUAFÖR işyerlerinin açık tutularak geçen sene olduğu gibi bu senede sadece 01/KASIM - 30/NİSAN tarihleri arasından sadece SALI GÜNLERİ işyerlerinin KAPALI TUTULMASI kararlaştırılmıştır.
 
Bu neden 15/KASIM/2011 tarihinden başlayarak 30/NİSAN/2012 tarihleri arasında Salı günleri ilimizdeki KUAFÖR dükkânları kapalı tutulacaktır.
 
Aksi takdirde 5362 sayılı kanunun verdiği yetkiyle Salı günleri işyerlerini aça kuaför esnafları hakkında tutunak tutulup Birlik Disiplin Kuruluna sevk edilecektir.
 
İsmail ÖZEREN                                                                 Ali BİÇER
GENEL SEKRETER                                                       ODA BAŞKANI