Kredi Kartında YENİ DÖNEM! Sadece 1 Hafta Kaldı

Kredi Kartında YENİ DÖNEM! Sadece 1 Hafta Kaldı
Kredi kartı kullanan vatandaşlar yeni düzenlemeleri yakından takip ederken, temassız ödeme limiti de araştırılan konular arasında yer alıyor.

Temassız ödeme özelliğinin geçtiğimiz yıllarda kredi kartlarına eklenmesinin ardından her geçen gün kullanımı yaygınlaşırken, 750 TL olan limitin artırılıp artırılmayacağı merak ediliyordu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bankalara gönderdiği yazı ile birlikte temassız ödeme limitinin artacağı belirtildi. Bu çerçevede, ödemelerde şifresiz işlem limitinin hangi tarihte artacağı ve ne kadar olacağı haziran ayının son günlerine doğru ilerlerken araştırılan konular arasında yer alıyor.

Temassız Ödeme Limiti 2024

Kredi kartlarıyla temasız ödemelerde şifresiz işlem limiti iki yıl aradan sonra yeniden güncelleniyor. Bu çerçevede, şu anda 750 TL olan limit temmuz ayının ilk gününden itibaren yüzde 100 oranında artış neticesinde 1500 TL seviyesine yükselecek. 1 Temmuz itibariyle temassız ödeme yapacak olan kişilerin şifresiz işlem limiti 1500 TL seviyesine çıkmış olacak.

2024/06/17/kredi-karti-temassiz.jpg

Kredi Kartı Limitleri Değişecek Mi?

Temassız ödeme işlem limitinin yanı sıra, kredi kartının limitinin değişip değişmeyeceği de merak ediliyor. Kredi kartı limitleri bireylerin maddi durumuna ve kredi geçmişine göre değişkenlik gösterebildiği için kişi bazında kredi kartı limitleri farklılık gösteriyor.