Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! 2 Hafta Sonra TAMAMEN Değişecek

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! 2 Hafta Sonra TAMAMEN Değişecek
Kredi kartı kullanan vatandaşlar güncel düzenlemeleri yakından takip ederken, yeni açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

Kredi kartlarındaki düzenlemelere dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen temassız ödeme işlemlerine dair düzenlemeler de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda, temassız kartlardaki ödeme limitinin artıp artmayacağı merak edilirken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da geçtiğimiz süreçte bankalara gönderdiği yazı ile söz konusu limitlerin artırılacağını duyurdu.

Temassız Ödeme Limiti Artıyor

Önceki yıllarda hayata geçirilen temassız ödeme özelliği kredi kartı kullanıcısı milyonlarca vatandaş tarafından aktif olarak kullanırken, söz konusu limitte değişiklik olup olmayacağı araştırılıyordu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bankalara gönderdiği yazı ile temassız ödeme işlemlerindeki şifresiz işlem limitinin 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 1500 TL seviyesine yükseleceği duyuruldu. Bu kapsamda, temmuz ayının ilk gününden itibaren şifresiz olarak temassız ödemedeki limit 1500 TL seviyesine yükselecek.

kredi-karti-temassiz.jpg

Temassız Ödeme Limiti 2024

Temassız ödeme limitindeki artış için çok az bir süre kala güncel limit de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu son olarak iki yıl önce şifresiz işlem limitini yükseltmiş ve 750 TL seviyesine çıkarmıştı. Bu kapsamda, haziran ayında söz konusu limit devam ediyor.