KÖYÜMDE DAHA MUTLUYUM PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI

KÖYÜMDE DAHA MUTLUYUM PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI
Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Mevlana Kalkınma Ajansının Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı Köyümde Daha Mutluyum projesinin açılış toplantısı yapıldı.
09.12.2010 tarihinde Abdullah Tayyar Anadolu Lisesinde düzenlenen programa Vali Yardımcıları Yılmaz ŞİMŞEK, Latif MEMİŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doc. Dr. Selda BAŞARAN ALAGÖZ, Mevlana Kalkınma Ajansı Uzmanları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, daire amirleri ve proje yararlanıcıları katıldı.
 
Programda konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü M.Akif DUMAN:” Müdürlüğümüz tarafından Halk Eğitim Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Mesudiye İlköğretim Okulu işbirliği ile hazırlanan “Köyümde Daha Mutluyum” projesinin genel hedefi, iktisadi, kültürel, sosyal, hukuksal ve sağlık konularında verilecek eğitimler yoluyla kırsal alanda yaşayan dezavantajlı gruplar için farkındalık yaratılması, girişimcilik, örgütlenme ve sosyal içerme bilincinin oluşturulmasıyla yörede kırsal kalkınmaya destek verilmesidir. Projemizin özel amacı ise Mesudiye köyünde yaşayan kadınlarımızın bilgi ve becerilerini artırarak girişimcilik seviyelerini yükseltmek, ekonomik bazda örgütlenmenin teşvik edilmesi ve pazarlama faaliyetlerinin üretimi desteklemesini sağlayarak yörede ekonomik gelirin arttırılmasına ve kırsal kalkınmaya katkıda bulunmaktır.”dedi.
Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Öğretim Üyesi Yard. Doc. Dr. Selda BAŞARAN ALAGÖZ: “Kadınlarımıza yönelik yapılan böyle güzel bir projede yer aldığımız için üniversitem ve şahsım adına çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Günümüzde kadınlarımızın sosyal ve ekonomik alanda daha etkin rol almaları hem ilimiz için hem de ülkemiz önemli bir gelişmedir. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”dedi.
 
Mevlana Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Mücahit Yasir KINALI ise:” Mevlana Kalkınma Ajansı Konya ve Karaman illerini kapsayan TR52 Düzey-II Bölgesi’nde, 5449 sayılı kanuna istinaden, 2008/14306 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 22
Kasım 2008 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla kurulmuştur. Ajansın kuruluş amacı Konya-Karaman bölgesinde kalkınmışlık farkının en aza indirgenmesidir. Ajansımız adına projelerini başarılı bir şekilde yürüten Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çok teşekkür eder, başarıların devamının dileriz.” dedi.
 
Programın sonunda teşekkür konuşması yapan Vali Yardımcısı Latif MEMİŞ ise:” Son bir yılda Karaman’da 500 adet proje hazırlanmıştır. Bu durum diğer yıllara oranla projeler alanında ilimizde büyük bir ivmenin olduğunu göstermektedir. İlimizde hazırlanan 500 projenin beşte biri olan 100 proje İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlar tarafından hazırlandı. Bu başarının elde edilmesinde başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sebahaddin ALTUN olmak üzere okul ve kurumlarımızın idareci ve öğretmenlerine ve Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Ekibine çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu ekip çok daha büyük projelere imza atacaktır.” dedi.
 
Program, yapılan kokteylin ardından sona erdi.