Köylü Katırlarla çiftçiliğe geri döndü!

Köylü Katırlarla çiftçiliğe geri döndü!
HAS Parti Karaman Milletvekili Adayı Av. Abidin ÇAĞLAYAN partililer ile birlikte köy gezilerine devam ediyor.
Çağlayan, 5 günde 50 köy gezdiklerini, köylülerin sorunlarının büyük olduğunu, çarenin HAS Parti olduğunu söyledi.
 
            Merkez Muratdede köyünde karşılaştıkları Süleyman Amca’nın Katır’larla tarlasını sürdüğünü gördüklerini, niçin traktörle sürmediğini sorduklarında ise Süleyman amcanın “mazot ve traktör ücretinin pahalı olduğunu bu nedenle eski usulle çiftçilik yaptığını söylediğini, Süleyman amcanın Hükümetten şikâyetçi olduğunu, hayvanlarının bittiğini, hükümetin angusları getirdiğini, mazot alamadıklarını, bu nedenle traktörlerini çalıştıramadıkları için katır’larla çiftçilik yapmaya geri döndüklerini” söyledi.
 
Has Parti Milletvekili adayı Av. Abidin Çağlayan; Hayvancılığın tamamen bitirildiğini, Anguslar ithal edilmeseydi geçtiğimiz kurban bayramında halkımız kurbanını bile kesemeyecekti. Türkiye ilk defa Ak Parti Hükümetinde bu durumlara düşürülmüştür dedi.
 
            Yabancı ülkeler tarımsal üretimi artırmak için seferber olurken, Türkiye’de GSMH’nın yüzde 1’inden daha az kaynak tarım destekleri için ayrılmaktadır. Çiftçi başına verilen tarımsal destek miktarının ABD’de 4 bin 500 dolar, AB ülkelerinde 2 bin 500 doları bulurken, Türkiye’de ise ancak 40 dolar olduğunu belirten Çağlayan,
 
            Girdilerin aşırı artmasına karşın ürünün ucuzlaması çiftçimizi feryat ettirmektedir. Çiftçimiz ekipmanlarını yenilemede ve geçimini sağlamakta sıkıntılıdır dedi.
 
            IMF ve dış güçlerin etkisinde kalmadan tamamen milli ve yerli bir tarım politikasını hayata geçiremezsek maalesef bugünleri de arayacağız diyen Çağlayan, HAS Parti olarak iktidar olduklarında tarım politikalarını IMF kontrolünden kurtaracağız. Üretimde kota ve kısıtlamaları kaldıracağız. Yok edilmiş olan tarım ve hayvancılığı destekleyerek yeniden ihya edecek ve ithalatçı konumdan ihracatçı konuma geçireceğiz. Tarımsal destekleri iki katına çıkaracağız. Destekler alan bazlı değil, ürün bazlı olacak. Et ve Balık Kurumu, Süt ve Yem Endüstrileri Kamu sosyal Teşekkülleri (KST) olarak yeniden kurulacak. Motorin, gübre ve zirai ilaç üzerindeki vergiler kaldırılacak. Üretici birlikleri desteklenerek güçlendirileceğiz diyen Çağlayan,
 
            Onun için bir an önce AKP’nin iktidardan gitmesi ve HAS Partinin iktidara gelmesi gerekiyor dedi.