KOSGEB Tam 2 Milyon 960 Bin TL Veriyor! Destek Müjdesi

KOSGEB Tam 2 Milyon 960 Bin TL Veriyor! Destek Müjdesi
KOSGEB’in işletmelere sunduğu desteklere dair araştırmalar yapılırken, KOSGEB de düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyor.

Haziran ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi KOSGEB girişimcilere destek olabilmek ve KOBİ’lerin i̇ş hayatını kolaylaştırabilmek için farklı programlar çerçevesinde düzenli olarak destekler sunuyor. Bu çerçevede, KOSGEB’in güncel destekleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, KOSGEB de resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyurular ile desteklerin ayrıntılarına ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. KOSGEB tarafından yapılan açıklama ile birlikte işletme geliştirme destek programının ayrıntıları belli oldu.

İşletme Geliştirme Destek Programı

KOSGEB tarafından yapılan açıklamaya göre işletme geliştirme destek programı çerçevesinde 2.960.000 TL'ye kadar destek sunulacak. Söz konusu program ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin, kurumsallaşma-markalaşma düzeylerinin ve ekonomideki paylarının artırılması amaçlanırken, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Destek kapsamında yurt içi fuar desteği 100.000 TL, yurtdışı iş gezisi desteği 90.000 TL, sanayide nitelikli eleman desteği 150.000 TL, sınai mülkiyet hakları desteği 100.000 TL, belgelendirme desteği 300.000 TL, test ve analiz desteği 300.000 TL, model fabrika desteği 100.000 TL, teknik danışmanlık desteği 50.000 TL, afet dönemi işletme desteği 75.000 TL, afet dönemi proje ve yapım maliyeti desteği 1 milyon TL olarak belirlendi

2024/06/14/egitim-destekleri.jpg

KOSGEB Desteği Başvurusu

KOSGEB’in hayata geçirdiği işletme geliştirme destek programı için detaylar netlik kazanırken, başvuru formları ve detayları da merak ediliyor. KOSGEB resmi internet sitesi üzerinden işletme geliştirme desteği sayfasında başvurup formlarına dair bilgilendirmede bulundu. Söz konusu desteğe erişmek ve farklı destek programları ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler KOSGEB'in resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler. İlerleyen süreçlerde de yeni destekler hayata geçirildikçe KOSGEB bilgilendirmede bulunacak.