Konya Şekerde Cumhuriyet coşkusu

Konya Şekerde Cumhuriyet coşkusu
Konya Şeker çalışanları Cumhuriyeti coşkuyla kutladı
Ülkemizi dört bir yandan saran emperyalist güçlere karşı bağımsızlık mücadelesinin verildiği Kurtuluş Savaşı sonrası 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet’in 87. kuruluş yıldönümü tüm ülkemizde olduğu gibi Konya Şeker’de de coşkulu bir şekilde kutlandı.
Son 10 yıldır dini ve milli bayramların kutlanmasını geleneksel hale dönüştüren ve çalışanların katılımını sağlayarak birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olan Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’un bu yıl Tarım Bakanı Mehdi Eker’le birlikte yurtdışında olması sebebiyle katılamadığı Cumhuriyet Bayramı kutlaması, her yıl olduğu gibi bu yılda coşkulu geçti.
Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkan Vekili(CEO) Baydu Veznedaroğlu, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Savaş Kayhan, AB Holding İcra Kurulu Üyesi Sefa Çağlayan, AB Holding’e bağlı tüm iştiraklerin yönetici ve çalışanlarının eşleri ve çocuklarıyla birlikte katıldığı Cumhuriyet resepsiyonu mükemmel görüntülere sahne oldu.
Birbirinden güzel şarkıların seslendirildiği resepsiyonda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan AB Holding İcra Kurulu Başkan Vekili Baydu Veznedaroğlu, Cumhuriyetin güç koşullar altında kurulduğunu ve bugün ise Türkiye’nin büyük devletler arasındaki yerini aldığını belirterek, “dün bize bu mutluluğu yaşatarak Cumhuriyeti kuran başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını minnetle ve saygıyla bir kez daha anıyoruz” dedi.
Birlik ve beraberlik şarkılarının seslendirildiği resepsiyonun ardından Çanakkale Türküsü ve 10.Yıl Marşı eşliğinde havai fişek gösterileri yapıldı ve atılan havai fişeklerle gökyüzü adeta renk cümbüşüne dönüştü. Havai fişek gösterileri resepsiyona katılanlar kadar dışarıdan izleyenlerin de büyük beğenisini kazandı.