KONSERLER ERTELENDİ

KONSERLER ERTELENDİ
Karaman Belediyesi Dil Bayramı için düzenleyeceği konserleri iptal etti.
Karaman’da 21 Haziran’da ikinci bölümü kutlanacak olan 733. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserler ertelenirken, bilimsel toplantı ve açılışların yapılacağı bildirildi.
 
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırı sonucu 11 askerin şehit edilmesi Karaman’ı da yasa boğdu. Şehit edilen askerlerin içerisinde Karamanlı bir askerinde bulunması üzüntüyü ikiye katladı. 21 Haziran’da başlayacak olan ve üç gün devam edecek olan 733. Türk Dil Bayramı etkinliklerinin iptal edilip edilmemesi konusun da Türk Dil Bayramı Komitesi ve İstişare Heyeti acil olarak toplandı.
 
Öğretmenevi’nde gerçekleşen toplantıya Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile komitede bulunan üyeler katıldı. Toplantıda istişare heyeti kutlamalarla ilgili bazı kararlar aldı. Heyet, kutlamaların ilk günü olan 21 Haziran’da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin’in katılacağı bilimsel toplantılar ile açılışların yapılmasını, ikinci ve üçüncü gün yapılacak olan Tuluyhan Uğurlu konseri, Türk Dili Ödül Töreni, Zara konseri, Türk Cumhuriyetleri Halk Dansları gösterileri ile Piri Reis Kültür Merkezi’nde Sunay Akın’ın Tarihi Türkçe Hikayeleri anlatımı Temmuz ayının sonunda üçüncü bölümü kutlanacak olan etkinliklerde yapılmasına karar verildi.