Kongrede Karaman, 8 Meslek Mensubuyla Temsil Edildi

Kongrede Karaman, 8 Meslek Mensubuyla Temsil Edildi
Ankarada 2 gün devam eden kongreye Karaman SMMM Odası Sekreteri Umut Aydın, Ahmet Yılmaz, İpek Eser, Zeliha Bilgiseven, Hakan Kaya, Ramazan Yalçın, Erkan Küçükbasmacı ve İkram Alkan katıldı.
Ankara’da 2 gün devam eden kongreye Karaman SMMM Odası Sekreteri Umut Aydın, Denetleme Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, ile birlikte üyeler İpek Eser, Zeliha Bilgiseven, Hakan Kaya, Ramazan Yalçın, Erkan Küçükbasmacı ve oda idari Amiri İkram Alkan katıldı.  
 
18. Türkiye Muhasebe Kongresi Ankara’da toplandı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan TÜRMOB Genel Başkanı Dr. Masum TÜRKER, ʹʹBir ülkede muhasebe mesleği güçlüyse sermaye piyasası güçlüdür, bankaları kimse hortumlayamaz, ticaret erbabına kimse baskıda bulunamazʹʹ dedi.
 
 TÜRMOB tarafından düzenlenen 18. Türkiye Muhasebe Kongresinin, açılışında konuşan TÜRMOB Genel Başkanı Türker, önceki dönemlerde denetçinin kimliğinin geri plana itildiğini, herkesin denetçi olabileceğinin düşünüldüğünü, ancak dünyadaki gelişmelerin bu anlayışın ne kadar yanlış olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.
 
Kongrede Karaman, 8 Meslek Mensubuyla Temsil Edildi

Karaman Mali Müşavirler Odası üyesi 8 Meslek mensubunun da katıldığı toplantıda konuşan Türker, özgür ve güçlü bir Türkiyeʹnin de muhasebe kültüründen geçtiğini belirtti. Türk ekonomisinin ciddi bir sınavdan geçtiğini, bunun bedelini de Türkiyeʹnin diğer ülkelerden önce 2001 ve 2002 yıllarında ödediğini anlatan Türker, 2001 krizinden sonra muhasebe kültüründe devrim niteliğinde adımlar atıldığına dikkati çekti.
.
Türker, ʹʹDünya ekonomisi can çekişiyor ama Türkiye ekonomisinde, 2000’li yıllarda alınan önlemlerden dolayı, çok fazla sıkıntıya düşülmeden bu dönem atlatıldı. Bunda uluslararası kuralları aynı anda uygulayan SPK, BDDK ile muhasebe meslek mensuplarının büyük etkisi olduʹʹ dedi.
 
Muhasebe mesleğinde geleceği yakalamak için Uluslararası Etik Standartlarının  da 2011ʹde hayata geçirileceğini bildiren Türker, kendilerinin de önümüzdeki yılı beklemeden bu standartlara uygun bir şekilde yola devam edeceklerini söyledi.

ʹʹHerkes her işi almamalı, kendi çalışma saati ve kapasitesine göre alabileceği düzeyde iş almalıʹʹ anlayışının hakim olması gerektiğini vurgulayarak, bunun da haksız rekabeti önleyeceğini ve meslekteki kaliteyi artıracağını kaydetti.
 
Daha sonra 2 gün ve 6 oturumda gerçekleşen 18. Türkiye Muhasebe Kongresi’nde konuşma yapan bütün panelistler mesleğin bu gününü ve gelecekteki üstleneceği misyonu dünyadaki gelişmeleri de örnekleyerek katılımcı yaklaşık 1,500 katılımcıya anlattılar.
 
Özellikle mükellef hakları ve kamu kurumlarının denetiminde Mali Müşavirlerin etkin bulunmalarını kamu çıkarları açısından önemini vurgulayan panelistler meslekteki gelişmenin denetim ve kayıt ekseninde odaklandığını Mali Müşavirlerin de bu gelişmeler ışığında kendilerine yeni bir yol haritası belirlemeleri konusunda  uyarıldılar.