KMÜʹNÜN KARİYER GÜNLERİNE İŞ ADAMI ÖZDAĞ KONUK OLDU

KMÜʹNÜN KARİYER GÜNLERİNE İŞ ADAMI ÖZDAĞ KONUK OLDU
Karamanlı sanayici ve iş adamı Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ Öğrencilere nasihatta bulundu.
Karamanlı sanayici ve iş adamı Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığıʹnın, İşkur Karaman İl Müdürlüğüʹnün katkılarıyla düzenlediği Kariyer Günleriʹnin bu haftaki konuğu oldu.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiʹnin Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonuʹnda gerçekleşen Kariyer Günlerine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire müdürleri ile Saray Holding Yönetim Kurulu üyeleri, çalışanları ve üniversitenin idari ve akademik personeliyle öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Sabri Gökmen, “Büyük başarıları elde eden insanların ortak bazı özellikleri vardır. Onlar pek çok insanın basit gördüğü işleri titizlikle yapanlardır. Bugün burada onlardan birini hep birlikte dinleyeceğiz. Öğrencilerimizin bu deneyimlerden elde edecekleri önemli dersler olacaktır” dedi.
Vali Süleyman Kahraman da, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Biz zamanında bu olanaklara sahip değildik. Sizler bu üniversitenin öğrencileri olarak çok şanslısınız. Ben de böyle bir yerde üniversite öğrencisi olmak isterdim” şeklinde konuştu.
Saray Holdingʹin kısa tarihçesini anlatarak konuşmasına başlayan Sami Özdağ, “Kendinizden emin olmalısınız. Yaptığınız işe tüm benliğinizi vermeli ve o işe derinlik katmalısınız. Kazanmak için mücadele etmek gerekiyor. Bunu korumak ve geliştirmek ise ayrı bir mücadele gerektiriyor. Ne istediğinizi bileceksiniz. Belirlediğiniz hedeflere öncelikle siz inanmalı ve çalışma arkadaşlarınızı da buna inandırmalısınız. Dünyanın en dürüst insanı olabilirsiniz ancak algıyı yönetemezseniz başarılı olamazsınız. Şimdi sizin elinizde çok büyük imkanlar var. Küçücük bir ofiste dünyaya mal, hizmet ve fikir satabilirsiniz. Gençler, bu fırsatı kaçırmayınız” dedi. Konuşmasının sonunda öğrencilere nasihatlerde bulunan Özdağ, “İstişare çok önemlidir. Paylaşarak yönetmek başarının önkoşullarından biridir. Ben hayatım boyunca böyle yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Hiç hata yapmadım mı, yaptım. Ama şunu da yaptım, hatalarımdan ders çıkardım” şeklinde konuştu.
Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Özdağʹa Kariyer Günlerinin sonunda Vali Süleyman Kahraman ve Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından plaket verildi. Programın sonunda Saray Holding tarafından üç öğrenciye verilecek bursun kurası çekildi.