KIZILAY KIZ ÖĞRENCİ EVİ TÖRENLE AÇILDI

KIZILAY KIZ ÖĞRENCİ EVİ TÖRENLE AÇILDI
Kızılay Karaman Şubesi tarafından yaptırılan 220 yataklı Kızılay Kız Öğrenci Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğan, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Hayati Çetin, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Kızılay Karaman Şubesi Başkanı Ali Ünlüer ile daire müdürleri, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve davetliler katıldı. Açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılışta konuşan Kızılay Karaman Şubesi Başkanı Ali Ünlüer, Kızılay Kız Öğrenci Evinin 15 ay gibi bir sürede tamamlandığını belirterek,”İnşaatın yapım aşamasında parasal sıkıntılar yaşadık. Ancak bağışçılar sayesinde bu sıkıntıları kısa sürede aştık. Ben buradan bu sıkıntıların aşılmasında emeği geçen başta Valimiz Süleyman Kahraman olmak üzere Belediye Başkanımız Kamil Uğurlu’ya ve işadamlarımız ile hayırseverlere sonsuz teşekkür diliyorum dedi.
 
Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Hayati Çetin’de, Türk Kızılay’ı Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da en iyi şekilde hizmet vermektedir. Türk Kızılay’ı sayesinde Somali’de çocuk ölümleri yok denecek kadar azalmıştır. Sizin bağışlarınız bizim namusumuzdur dedi.
 
AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğan’da yaptıkları konuşmada yurtların önemine değinerek bu tür yurtların artması gerektiğini söylediler. 
Son olarak konuşan Vali Süleyman Kahraman’da, Kızılay Derneği Karaman Şubesi’nin katkılarıyla yapılan bu kız öğrenci evi insanımızın huzur ve refahının artmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu eser birlikte hareket etmenin, yardımlaşmanın abidesidir. Ve bu güzel insanımızın nasıl bir kalp taşıdığının eseridir. Az ya da çok bu binada katkısı olan herkesi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Kızılay Kız Öğrenci Evinin yapımında emeği geçenlere Kızılay Karaman Şubesi tarafından birer teşekkür plaketi verildi.
Okunan duanın ardından Karaman Kızılay Kız Öğrenci Evi, protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri topluca yurdu gezdi.