KİTAP FUARI TÖRENLE AÇILDI

KİTAP FUARI TÖRENLE AÇILDI
Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Karaman Belediyesi ve Valilik işbirliği ile düzenlenen Aktekke Kent Meydanında ki kitap fuarının açılışına katıldı.
Törene Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu’nun yanı sıra; Vali Fatih Şahin, Cumhuriyet Başsavcı M. Kemal Çokdinç, İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, İl Genel Meclisi Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Daire Müdürleri ve davetli olarak gelen ünlü sanatçı İbrahim Sadri katıldı.
 
           Açılışta konuşan Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Türk Dilinin Başkenti Karaman’a böyle bir fuarın açılmasından büyük onur duyduğunu belirterek, kitap fuarının hayırlara vesile olmasını diledi.
 
           Başkan Uğurlu konuşmasının devamında: “Bildiğiniz gibi Belediye olarak Karaman’da bir Türk Dili Müzesi kuracağız. Bu, Türkiye ve Dünya’da eşi olmayan bir müze olacak. Türk Dili’ne ait tüm eser ve belgeleri bu müzede toplayarak yeni bir kültür organizasyonu başlatmış olacağız. Türk Dili’nin Başkenti olmak kolay değil, biz bu sorumluluğun bilincinde hareket etmeye devam ediyoruz.”  dedi.
 
           Başkan Uğurlu’nun ardından şiir okumak için kürsüye gelen sanatçı İbrahim Sadri’de: “Karaman’a beni davet ettiği için Sayın Başkanımıza teşekkür ederim. Şiirimi okumadan önce bir şeyler söylemek istiyorum. Türk Dili Müzesi projesi olağanüstü bir proje olur. Bu projenin hazırlanmasında başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkesi tebrik ederim. Biz de ihtiyaç duyulursa yardımcı olacağımızı bildirmek isterim. Bu güzel organizasyon için de ayrıca teşekkür eder Kitap Fuarının Karaman’a hayırlı olmasını dilerim” dedi.
 
          Kitap fuarı, 31 Mart Çarşamba gününden 4 Nisan Pazar gününe kadar çeşitli programlarla kitapseverlere hizmet verecek. Ayrıca bu akşam (31 Mart Çarşamba) saat 19.30’da sanatçı İbrahim Sadri’nin katılacağı ‘Kitap hakkında söyleşi ve şiir dinletisi programı’ düzenlenecek.