Kiracılara Müjde! 4 Bin 500 TL Kira Yardımı Yapılacak! İl İl Belli Oldu!

Kiracılara Müjde! 4 Bin 500 TL Kira Yardımı Yapılacak! İl İl Belli Oldu!
Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlara hükümetten müjdeli bir haber geldi. Kira yardımı kapsamında 4 bin 500 TL’ye kadar kira yardımı yapılacak. Peki, hangi ilde yaşayanlar ne kadar yardım alacak? İşte detaylar…

Kentsel dönüşüm kira yardımı ile birlikte binlerce kişi araştırmalarına başladı. 6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre afet bölgesinde bulunduğu tespit edilmiş olan gayrimenkuller, kentsel dönüşüm kapsamına alınarak tekrar yapım aşamasına geçiliyor. Gayrimenkullerin bu yeniden inşa edilmesi zaman içerisinde de gayrimenkul sahibi ve kiracıların mağduriyet yaşamaması için de kendilerine illere göre değişen kentsel dönüşümlere kira yardımında bulunuyor.

Bu kapsamda, birçok kişi tarafından merak edilen ödemelerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca maksimum 18 ay süresince ödenen bu paralar, her ayın 18'i itibarıyla hesaplara yatacak

c9jv0qca10gnzj2ou8dtca.jpg

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hesaplara yatırdığı 2024 yılı il bazlı kira yardım tutarları kapsamında en yüksek kira yardımı İstanbul'a yapılırken İstanbul için verilen kira yardımları 3 bin 500 liradan, 5 bin 500 liraya artış gösterdi.

Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de 3 bin liradan 4 bin 500 TL olarak güncellendi. Kalan şehirlerde ise kira aylık yardım tutarları 2 bin 500 liradan 3 bin 750 liraya yükseltilirken, diğer şehirlerde de kira yardımı 2 bin liradan, 3 bin liraya yükseldiği öğrenildi.