KILBASAN KASABASI OKUMA SALONUNA KAVUŞTU

KILBASAN KASABASI OKUMA SALONUNA KAVUŞTU
Kılbasan Kasabasında Karadağ Eğitim Kültür ve Kalkındırma Derneği tarafın Okuma salonu açıldı.
Karaman’ın Kılbasan Kasabasında Karadağ Eğitim Kültür ve Kalkındırma Derneği (KAREKDER) tarafından açılan Hacı Durmuş Kara Okuma Salonu öğrencilerin umut kaynağı oldu. Okuma salonunun açılışına Karaman Valisi Fatih Şahin, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, Kılbasan Belediye Başkanı İbrahim Baykara, Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, il milli eğitim Müdürü Sabahattin Altun, Karaman Defterdarı Cumali Aslanbaş, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
2 derslikten oluşan okuma salonunda bilgisayar odası ve kütüphane gibi çok amaçlı odalar da bulunuyor. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına yönelik açılan salonda seviye belirleme sınavları, periyodik olarak verilen yardımcı dersler çocukların eğitimine katkı yapacak.
 
Hacı Durmuş Kara Okuma Salonun yerini bağışlayan yapılışında hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan hayırsever iş adamı Mevlüt Kara açılış konuşması yaptı. Konuşmasında kendi beldesinde böyle bir salonun açılmasıyla çocuklarının daha iyi yerlere getirmeyi hedefledikleri belirten Kara, kendimizi yakın çevremizle kıyasladığımızda çok şükür iyi imkânlara sahibiz, burada yaşayan yetenekli zeki insanlara sahibiz, geçimimizin %95 toprak bu imkânlarımızın değerlendirilmesi konusunda maalesef geride olduğumuzu düşünüyorum. Bu imkânlar belki de Avrupalıların elinde olsa refah seviyesi yüksek bir belde olurdu, bu verisizliğin sebebinin tamamen eğitim seviyemizle ilişki olduğunu düşünüyorum bu okuma salonu beldemizde eğitim seviyemizin yükselmesine yardımcı olacaktır dedi.
 
Kılbasan Belediye Başkanı İbrahim Baykara konuşmalarında Baykara, beldemizde eğitim öğretimde katkıda bulunacak böyle güzide kurumun açışlından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum diyen. Baykara, beldemizin kalkınmasına devletimizi daha ileri götürmeyi hedefleyen böyle kurumları canı gönülden destekliyoruz dedi.
 
Hacı Durmuş Kara Okuma Salonun açılışında konuşan Karaman Valisi Fatih Şahin, gelecekte söz sahibi olmak bilgiye önce ulaşmaktan geçiyor önemli bir potansiyelimiz var oda genç nüfusumuz temennimiz onları en güzel donanımla yetiştirmek topluma ve dünyaya faydalı bir bireyler haline onları sokmak diyen Şahin, bu okuma solunun açışlına katıda bulanan herkese teşekkür ederim dedi.
 
Hacı Durmuş Kara Okuma Salonun açılış kurdelesi kesildi. Okuma solunu gezen Karaman Valisi Fatih Şahin yetkililerden bilgi aldı. Okuma salonuna gelen öğrencilerle de ilgilenen Vali şahin salonun açılışından duyduğu memnuniyeti belirterek kurumdan ayrıldı.