KENT MEYDANI PROJESİ GERÇEKLEŞİYOR

KENT MEYDANI PROJESİ GERÇEKLEŞİYOR
Karaman tarihinin en önemli projesi olan Aktekke Kent Meydanı projesi, Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilerek Resmi Gazetede yayınlandı.
Bakanlar Kurulu’nun 2011/1635 sayılı kararı ile Yenileme alanı olarak kabul edilen alanlarda uygulanacak olan projenin onay kararı, Resmi Gazete’nin 28.04.2011 tarihli sayısında yayınlandı.
            Karaman Belediyesi tarafından hazırlanan Proje, İçişleri Bakanlığı tarafından uygun görülerek 7 Mart 2011 tarihinde Bakanlar kuruluna sunulmuştu. Bakanlar Kurulu 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun 2’nci maddesine göre, bölgeyi Kentsel Yenileme alanı olarak ilan etti.
            Proje ile bölgede bulunan tarihi mekânlar ön plana çıkarılarak geniş bir alan oluşacak. Bu alanda Türk Dil Müzesi, yürüyüş alanları, su oyunları, nostaljik tramvay ve kültürel etkinliklere hizmet edecek mekanlar oluşturulacak. Dolayısı ile Aktekke ve Süleyman Bey hamamından başlayıp Kaleye kadar olan bölge yeniden yapılandırılacak.
            Bakanlar Kurulu kararının çıkması en zor adımlardan birisinin gerçekleşmesi olarak değerlendiriliyor.
            Kararın Resmi Gazetede yayınlanmasından sonra Karaman Belediyesi, tüm detayları ile hazırlanmış ve onayı bekleyen projeyi uygulamak üzere derhal hazırlıklara başladı. Devlet Hastanesinin de yeni yapılan 500 yataklı hastaneye taşınması ile projenin son aşaması da gerçekleşmiş olacak.
            Projenin tamamlanması ile Karamanın tarihi dokusu korunmuş olacak, kültürel mekânlar kazanılacak ve turizm için önemli bir hamle gerçekleşmiş olacak. Ayrıca yeşil alan konusunda kentin göbeğinde geniş bir mekân gelecek nesillere miras kalacak.