KENT KONSEYİ TOPLANTISI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

KENT KONSEYİ TOPLANTISI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
2010 yılının ilk Kent Konseyi Toplantısı, 27 Ocak Çarşamba günü saat 15.00de Karaman Belediyesi Kale Sosyal Tesislerinde büyük bir katılımla gerçekleşti.
Toplantıya Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Başkan Yardımcısı H. Osman Ünüvar, Daire müdürleri, Meclis üyeleri, Oda başkanları, Muhtarlar ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Konsey Başkanı Ahmet Yenilmez’in açılış konuşmasının ardından gündemde yer alan; ‘Tarım ve Sanayi Çalışma Grubu’nun oluşturulması, Gençlik Meclisinin oluşturulması, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlülüğü, İnşaat Mühendisleri Odası ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin verdiği öneriler görüşüldü.
 
Üyelerin dilek ve temennilerinin ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, konseyin istek ve sorularına yanıt verdi. Başkan Uğurlu konuşmasında: “Katılım çok güzel, çok memnun oldum. Hepimiz Karaman’ı modern bir il haline getirmek için bir araya geldik. Verdiğiniz öneriler ve sunduğunuz temenniler Karaman halkına faydalı olduğu sürece belediyemiz tarafından desteklenecektir. Kamu yöneticileri olarak herkes elini taşın altına koymak zorunda. Ve biz bunu Karaman’da görüyoruz. Tespit ettiğiniz tüm hususlar merceğimiz altındadır.” dedi.
 
Karaman için gecelerini gündüzlerine kattıklarını belirten Başkan Uğurlu: “Şehrimiz aslında müthiş bir potansiyele sahip. Ama bu faktör yıllardır değerlendirilmemiş. Bize düşen görev bu ivmeyi hızlandıracak işler yapmak ve Karaman’ı örnek iller arasına sokmak. İnşallah ekip çalışmamızın sonucunu en kısa zamanda sizler de göreceksiniz.” diyerek konsey üyelerine teşekkür etti.
 
Toplantı sonunda Başkan Uğurlu, gerçekleştirilecek projeler ile ilgili katılımcılara görsel bir sunumla bilgi verdi.