KENDİ FİDANININ YANINDA ÇİÇEĞİNİDE YETİŞTİRECEK

KENDİ FİDANININ YANINDA ÇİÇEĞİNİDE YETİŞTİRECEK
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, belediye fidanlığının hem yetiştireceğini hem de ekonomiye katkı yapacağını söyledi.
Kılbasan yolu üzerinde belediyeye ait fidanlıkta basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, yeşillendirme çalışmalarının Eylül ayından itibaren başlayacağını belirtti.
Fidan ve çiçek üretiminde de bulundukları bölgede var olan potansiyeli ekonomik getirisi ve yeni iş alanları noktasında değerlendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Uğurlu, Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Yaka ile Fidanlık Sorumlusu Abdullah Özaslanʹın başında bulunduğu ekibin, titiz bir çalışmanın içinde bulunduğunu söyledi.
 
Uğurlu, mevcut kadroya dâhil ettikleri Konya Selçuk Üniversitesi mezunu teknik danışmanla da profesyonel anlamda hareket ettiklerini de belirterek, “Karaman Kalesi yanındaki bir bahçeyi ʹYıldız Bahçesiʹ şeklinde kazanmayı planladık. Karamanʹı yeşillendirmenin yanında hem bitki üretim merkezi olma hem de coğrafi anlamda müsait köylerde alternatif bir sektöre katkıda bulunmayı arzu ediyoruz. Modern kentlerin olmazsa olmazı olan yeşil alanların, estetik görüntüsünün yanı sıra bölgede yaşayan insanların sağlıkları için de büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
 
Uğurlu, Karamanʹın tarihi, kültürü ve coğrafi anlamda potansiyeli olduğunu, ekonomik anlamda canlanması için de farklı bir sektörde önemli adımlar atmasına katkıda bulunmak istediklerini belirtti.