KATSAYI UYGULAMASINA KARAMAN REKTÖRÜNDEN TEPKİ

KATSAYI UYGULAMASINA KARAMAN REKTÖRÜNDEN TEPKİ
Prof. Dr. Sabri Gökmen, meslek liselerinde okuyan öğrencilerin aleyhine olacak şekilde bir katsayı uygulamasının üniversite eğitimini olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi.
Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, meslek liselerinde okuyan öğrencilerin aleyhine olacak şekilde bir katsayı uygulamasının üniversite eğitimini olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi.
 
Danıştayʹın katsayı ile ilgili kararını değerlendiren Gökmen, yaptığı yazılı açıklamada, katsayı sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini belirtti.
 
Başta sanayi olmak üzere bazı sektörlerde vasıflı elaman bulma sıkıntısı yaşandığına dikkati çeken Gökmen, katsayı uygulamasının kalkması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: ʹʹKatsayı sorununun en kısa sürede ve en az zararla çözülebilmesi için mutlaka tarafların yan yana gelerek konuşması gerektiğine inanıyorum. Meslek liselerinde okuyan öğrencilerin aleyhine olacak şekilde bir katsayı uygulaması üniversite eğitimini daha çok olumsuz yönde etkiler. Binlerce meslek lisesi mezununun üniversite hayalinin gerçekleşmesi için bu sorunun mutlaka çözülmesi lazım.ʹʹ