KASİAD K. IRAKʹLA ANLAŞTI

KASİAD K. IRAKʹLA ANLAŞTI
Karaman Aktif Sanayicileri ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Sami Akdağ, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri Kuzey Irak Gezisi hakkında bilgiler verdi.
Dernek Binası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen KASİAD Başkanı Sami Akdağ, Karamanlı İş adamlarının ve OSBʹnin acilen Kuzey Irak’a gidip ürünlerini pazarlaması gerektiğini söyledi. Akdağ, konuşmasında;
“Önceden organize ettiğimiz Kuzey Irak gezimizi gerçekleştirdik ve Karamanʹa döndük. Biz buradan giderken edindiğimiz ön yargı ve bilgi birikimini mevcut Kuzey Irakla hiç alakasının olmadığını gördük. Kafamızda oluşan Kuzey Irak ile ilgili güven eksikliği mal alımı noktasında veya satımı noktasında güven ilkelerinin ne kadar oturtulduğunu veya oturtulamadığı sıkıntıları vardı. Hazırlıklarımızı yaptık ama orda gerçekten çok farklı bir atmosfer vardı. 15 firma olarak katıldık firmalarımız ikili anlaşma olarak 1 milyon 700 bin dolarlık ön anlaşma gerçekleştirildi. Daha önce gitmemiş ve ilk kez giden arkadaşlarımızın oranı fazlaydı. Bir firmamız orayla 3 yıldır ticaret yapıyordu ön anlaşmalar yapıldı. İnşaat, mobilya, soğuk hava, olarak Kuzey ırakʹa giden üyelerimiz orda çok güzel çalışmalar yaptılar” dedi.
 
Karamanlı firmalarında bilgi paylaşımında ne kadar eksik olduğunu söyleyen Akdağ: “Karamanlı firmalarında bilgi paylaşımında ne kadar eksik olduğunu gördük. İran 60 kapı açarken ikinci Dubai olmaya aday bir kent vergi, gümrük yok her şeyi dışarıdan talep ediyor. Bizim sınırlı kapı sayımız ve günlük gecen araç sayısının düşüklüğü bizim ticaretimiz açısından güçleştiren bir unsur daha fazla kapının açılmasının yetkililerden istiyoruz. Kuzey Irak oturmuş bir şehir güvenlik sıkıntısı yok insanları çok sıcak Türkleri çok seviyorlar. Karamanlı İş Adamlarımızın ve OSBʹnin acilen oraya gidip ürünlerini pazarlaması gerekiyor.” dedi.