KASGEMʹİN TANITIMI YAPILDI

KASGEMʹİN TANITIMI YAPILDI
Vali Süleyman KAHRAMAN Karamanın kalkınmasına ışık tutacak projelerden biri olan Karaman Kalkınma Modeli Projesinin açılış kokteyline katıldı.
Valilik yerleşkesi içerisinde bulunan KASGEM (Kalkınma Stratejileri Geliştirme ve AB Daimi Temas Merkezi) binası önünde 20 Eylül 2011 Salı günü saat: 19.00 da yapılan tanıtım ve bilgilendirme toplantısına Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN,  Vali Yardımcısı ve KASGEM Koordinatörü Latif MEMİŞ, Garnizon Komutanı J.Albay Selçuk BOZ, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, daire müdürleri, kalabalık bir davetli topluluğu, KASGEM çalışanları ve basın mensupları katıldı.
 
KASGEM stajyerlerinden Serdest YEŞİLBAŞ’ın
sunumu ile başlayan programda Karaman Kalkınma Modeli Projesi Proje Koordinatörü Çiğdem YAŞAR’ın projenin genel ve özel amaçları hakkında bilgi vermesinden sonra Vali Yardımcısı ve KASGEM Koordinatörü Latif MEMİŞ yaptığı konuşmasında “Karaman’ın kalkınmasına katkı sağlayacak birçok projeden biri olan bu projemiz kalkınmaya yönelik yapılacak olan çalışmalara ışık tutması amacı ile ortaya konulmuştur. Mevlana Kalkınma Ajansına 98 proje sunulmuş, bunlardan 21 tanesi kabul edilerek destek almaya hak kazanmıştır. 21 projeden 15 tanesi Karaman’ın kalkınmasına ve geleceğine yönelik projelerdir. Bu projelerin ortaya çıkmasında desteklerini esirgemeyen başta Sn. Valimiz Süleyman KAHRAMAN’a, il, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza, il genel meclisi başkanı ve  üyelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih BALDIZ’a, projelerin yazılmasında ortak akıl yürüten, gecesini gündüzüne katan KASGEM ekibine ve değerli basın mensuplarına teşekkür ederim”dedi.
Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN ise yaptığı konuşmasında kalkınmanın önemine vurgu yaparak ”Karaman’ın gelişmesini ve kalkınmasını istiyorsak, belirlediğimiz hedeflerin insanî ve evrensel olması gerekiyor.  Eğer idealleriniz toplumu kuşatmıyorsa o hizmetin ya da yapının kalıcı olması mümkün değil.  Ayrıca verilen hizmetin özelde ilimizin, genelde ülkemizin tarihine, sosyal gerçeklerine ve kültürel değerlerine de uygun bir yapı arz etmesi gerekiyor. Bu hafta ahilik haftası. Kuralları ve değerleri yüzyıllar öncesinden gelen bu geleneğin bugün bile var olmasını düşünürsek, söylemek istediğim daha iyi anlaşılır.  Biz de gerek geçmişimize sadakat anlamında gerekse modern dünyanın gerekleri doğrultusunda her hizmetimizde evrensel ve insanî üslubu ve uyumu yakalamanın peşinde olmalıyız. Bu projenin temel amacı kamu kurumlarının mevcut durumlarını analiz ederek, daha iyiye ulaşmak için bir kalkınma modeli oluşturmak. Elbette ki daha iyiye ulaşmak için bir işbirliği gerekiyor.  Akademisyenlerimizle, sanayicilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte inşallah Karaman’ı daha yükseklere taşıyacağız. Bu kalkınma modeli projesinin ilimizdeki işbirliğini ve birlikteliği güçlendirmesini ümit ediyor ve projelerin yazılmasında gecesini gündüzüne katan Vali Yardımcım Latif MEMİŞ’e  ve KASGEM ekibine teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum”dedi.
Program yapılan konuşmaların ardından verilen kokteyl ile sona erdi.