KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİNE EK ÖDENEK

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİNE EK ÖDENEK
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine 3 milyon TL ek ödenek ayrıldı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine hükümet tarafından sağlanan destek ve ödeneklere bir yenisi daha eklendi. Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ödenek hakkında AK Parti iktidarının eğitime özellikle yüksek öğrenime büyük önem verdiğini söyleyerek, Üniversitelere bütçeden ciddi oranlarda katkı sağlandığını ve bu oranların artacağını belirtti.
Karaman`ın her alanda olduğu gibi özellikle eğitim alanında Türkiye’nin örnek bir ili olacağına inandığını dile getiren Milletvekili Lütfi Elvan, bu vesileyle yürüttüğü çabalar neticesi Üniversitemize 3 milyon TL. Tutarında ek bir ödeneğin daha sağlandığını söyledi.
 
“TÜRBAN’A EVET” PROJESİ GÜNDEME GELEBİLİR.
 
Geçen haftalarda ortaya çıkan haberlerde 2011 yılında yükseköğretim kurumlarına aktarılması öngörülen bütçe 2010 yılı bütçesine göre yüzde 23 oranında artarken "türbana evet" diyen üniversitelerin bütçesindeki artış oranları yüzde 60ʹlara dayandığı ortaya çıkmıştı.
CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan da, Başbakan Erdoğan’a, “Türbanlı öğrencilerin binalara serbestçe girişini sağlayan üniversitelere daha fazla bütçe ayrıldığı iddiası doğru mudur” diyerek soru önergesi vermişti.
Karaman Üniversitesine sağlanan 3 milyon ek ödenek “Türbana Evet diyen üniversiteler” tartışmasını tekrar gündeme getireceğe benziyor.