Karamanoğlu Mehmet Beye Mektup Yarışmasının Ödülleri Dağıtıldı

Karamanoğlu Mehmet Beye Mektup Yarışmasının Ödülleri Dağıtıldı
734. Türk Dil Bayramı etkinlikleri çercevesinde, Karaman Sosyal Bilimler Lisesinin düzenlemiş olduğu Karamanoğlu Mehmet Beye Mektup yarışmasının ödül töreni Piri Reis Konferans Salonunda yapıldı.

Ülke genelindeki sosyal bilimler lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışmanın jüri üyeleri; Belediye Başkanı Dr.Kamil Uğurlu, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd.Dr. İdris Nebi Uysal, Yrd.Dr. Abdullah Harmancı, Türkiye Yazarlar Birliği İl Temsilcisi Hasan Erkan ve Dil ve Edebiyat Derneği Karaman Şube sekreteri Burhan Yemiş’ten oluştu.

Sponsorluğunu Karaman Belediyesi’ni yaptığı yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bahaettin Cebeciʹnin ve sanatçı İbrahim Sadri’nin katıldığı ödül töreninde aldılar.

Yarışmada “Pek Muhterem Efendim“ mektubu ile Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi’nden Fatma Nur Boylu birinci olurken, ikinciliği “Türkçeyi Ağzımdan Anamın Ak Sütü Kılan Mehmet Bey” mektubu ile Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nden İsa İlkay Karabaşoğlu, üçüncülüğü “Türkçeyi Var Eden Ulu İnsana” mektubu ile Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi’nden Zuhal Genç aldı.Mansiyon ödülünü ise “Saygıdeğer Hünkârım” mektubu ile Karaman Sosyal Bilimler Lisesi’nden Şeyma Nihan Memiş aldı.

 

Öğrenciler, bilgisayar, tam, yarım ve çeyrek cumhuriyet altınları ile Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nden oluşan ödüllerini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bahaettin Cebeci, Milletvekilleri Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün ve Belediye Başkanı Dr.Kamil Uğurlu’nun elinden aldılar.