KARAMANDA YILKI ATLARI İÇİN PROJE HAZIRLANDI

KARAMANDA YILKI ATLARI İÇİN PROJE HAZIRLANDI
Yılkı atlarının durumlarıyla ilgili hazırlanan projenin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Karaman’da MEVKA’nın desteği ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Konya Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve ATAVET Tarım Hayvancılık Araştırma ve Geliştirme Hizmetleri Ltd. Şti. işbirliği ile Yılkı atlarının durumlarıyla ilgili hazırlanan projenin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden gelen Prof. Dr. Mehmet Maden, Prof. Dr. Şeref İnal, Prof. Dr. Behiç Coşkun, Prof. Dr. Dursun Ali Dinç ile MEVKA Karaman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Gürbüz Çoban katıldı.
Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran toplantıda Yılkı atlarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgide, “Bundan yaklaşık bir buçuk ay önce Mevlana Kalkınma Ajansımıza Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve ATAVET Tarım Hayvancılık Araştırma ve Geliştirme Hizmetleri Ltd. Şti. işbirliği ile yılkı atlarımızın genel durum tespitinin yapılması, sağlık durumları ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin değerlendirilmesiyle ilgili projemizi başlatmıştık” dedi.
Duran, başlatılan bu projenin bugün bir değerlendirmesini yaptıklarını belirterek, “Yıllardır bölgedeki yılkı atlarıyla ilgili yapılan çalışmaların belki de bilimsel anlamda bir ilkini ve ilk adımını sizlerle paylaşmış olacağız. Bu çalışmanın ardından projemizi Mevlana Kalkınma Ajansına sunduktan sonra burada özellikle yılkı atlarının o bölgedeki köylülerimize, hayvancılığa, iklim değerlerine, bitkiler üzerindeki olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması, su ve beslenmeleriyle ilgili sorunlarının bir nebze de olsun en azından yaşanabilir bir biyo çeşitlilik ortaya koyma adına bu çalışmayı Karaman’ımızda başlatmış olacağız. Bu noktada bizlere çok büyük destek veren Selçuk Üniversitemizin Veterinerlik Fakültesine ve hocalarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Daha sonra Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden gelen  Prof. Dr. Mehmet Maden, Prof. Dr. Şeref İnal, Prof. Dr. Behiç Coşkun, Prof. Dr. Dursun Ali Dinç yaptıkları tespit ve çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.