Karaman'da Tarımsal Projeler Devam Ediyor

Karaman'da Tarımsal Projeler Devam Ediyor
Karaman'da nohut üretimi ve yağlık ayçiçeği üretiminin artırılması için 5.2 milyon TL'lik proje hayata geçiriliyor, verimlilik hedefleniyor.

"Kıraç Alanlar Nohutla Bereketleniyor" projesi kapsamında, 132 çiftçiye 24 ton Azkan Nohut Tohumu dağıtıldı.

Programa Vali Yardımcısı Fatih Baysal, İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve birçok çiftçi katıldı. Tarım arazilerinin daha verimli kullanılması amacıyla başlatılan proje, atıl durumda kalan, kurak ve tarımdan uzaklaşmış arazilerin tekrar tarıma kazandırılmasını hedefliyor.

Şehrimizde 2024 bahar dönemi için toplamda 5.2 milyon TL hibe bütçesi ayrılan projede, Karaman ve ilçelerinde nohut üretiminin artırılması, Karaman'da yağlık ayçiçeği üretiminin iyileştirilmesi ve Toros Dağları'nda yaz seracılığı projeleri yürütülüyor.

Karaman, Türkiye genelinde nohut üretiminde önemli bir konumda. 2023 yılı verilerine göre, 32.391 hektar alanda 32 bin ton nohut üretimi gerçekleştirilerek Karaman, Türkiye'de 5. sırada yer alıyor. Bu projeyle birlikte tarımsal üretimdeki başarı ve verimliliğin artırılması hedefleniyor.